Hej!
Det ska
nog gå bra att äta dem...

??! Det finns ju växter som är giftiga, det finns giftiga djur också. Hur
vet man vad man kan äta och hur vet man att de inte är hälsovådliga? Vad jag menar är att det säkert finns massor av sätt att göra fel eller välja fel - som t.ex. med svamp. Jag skulle vilja lära mig lite om vilka kryp (nä, inte sniglar, men de kanske också är ok) som är nyttigast, hur man lämpligen tillagar dem, hur man förbereder dem, etc.
Jag vet att sniglar ska svältas och få krypa på hushållspapper en period innan man äter dem. För att bli av med bajset eller något.
Mjölmask, visst, de uppstår väl nästintill spontant? Men är de nyttiga och hur hanterar man dem?
Kan man äta fluglarver? Om de äter skämt kött blir de farliga att äta då? Försvinner det farliga om man kokar dem först?
"Larvgröt", hur gott låter det?
Vänligen
Jens