Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Någon som har erfarenhet av brynt vitkål.  (läst 4035 gånger)

Lycka

  • Inlägg: 4229
    • Ångermanland
Någon som har erfarenhet av brynt vitkål.
« skrivet: 08 jan-12 kl 12:11 »
Man make vidhåller att brynt/stekt vitkål ger mer halsbränna än rå.
Ngn som har erfarenhet.?
Hedemorahöns

Travelerhorses

  • Inlägg: 5540
  • Häxa och djurvän.
    • Värmland
SV: Någon som har erfarenhet av brynt vitkål.
« Svar #1 skrivet: 08 jan-12 kl 12:13 »
Har aldrig fått halsbränna av stekt kål .
O jag får det lätt annars. ::)
När vi kvinnor får orgasm utsöndras ämnet oxytocin, vilket gör oss mjuka, snälla, gulliga och omtänksamma.Så när ni män klagar på hysteriska, förbannade och frustrerade kvinnor,bör ni komma ihåg att det faktiskt är ni män som inte gör jobbet tillräckligt bra...

Lycka

  • Inlägg: 4229
    • Ångermanland
SV: Någon som har erfarenhet av brynt vitkål.
« Svar #2 skrivet: 08 jan-12 kl 12:15 »
Jag tror att min man har fel , men ville ha flera på min sida ;)

Jag har ofta problem av halsbränna, magmun som inte håller tätt.
 :P
Inte lätt då man vurmar för ALL mat
Hedemorahöns

Hönsakadurra

  • Inlägg: 680
  • Med djuren i fokus
    • Skåne
    • Fotoalbum
SV: Någon som har erfarenhet av brynt vitkål.
« Svar #3 skrivet: 08 jan-12 kl 12:21 »
Absolut mycket snällare, mildare och godare med stekt än rå.
Vallegården - En liten gård på Österlen, Skåne.
Besök oss live eller på www.vallegården.net
OBS. SÄLJER INGA AVELSÄGG!!!

Snuzer

  • Inlägg: 972
  • Vetgirig
    • Blekinge
    • enlitengard
SV: Någon som har erfarenhet av brynt vitkål.
« Svar #4 skrivet: 08 jan-12 kl 12:39 »
Jag tror att min man har fel , men ville ha flera på min sida ;)

Jag har ofta problem av halsbränna, magmun som inte håller tätt.
 :P
Inte lätt då man vurmar för ALL mat

Jag håller med din man. Jag har haft magkatarr sen jag var 11 och av och till utvecklat magsår. Vitkål steks när den brynts och all stekTmat är ett helvete, tyvärr. Nu finns det som tur är mediciner som funkar för mig.
Livet är en smula för kort...  när man tänker efter : )

Tindrah

  • Inlägg: 329
    • Uppland
    • Bloggen: Husmors Nyckelknippa
SV: Någon som har erfarenhet av brynt vitkål.
« Svar #5 skrivet: 08 jan-12 kl 12:41 »
Det beror väl på vem man frågar. En del har svårare för färsk och fibrig mat (som vitkål, paprika) och andra har svårare för stekt mat (speciellt om man steker i mycket fett). Så det finns nog inget rätt/fel i den här frågan.

Juppepinne

  • Inlägg: 407
    • Östergötland
SV: Någon som har erfarenhet av brynt vitkål.
« Svar #6 skrivet: 08 jan-12 kl 12:55 »
Jag får halsbränna av tillagad paprika men jag äter mycket vitkål som jag först steker i fett och sen häller jag på grädde som får koka med ett tag. Har aldrig fått halsbränna av det. men vi är ju alla olika. Din man får väl låta bli att äta vitkål som är stekt helt enkelt.
27-årig tjej som bor på landet på en liten gård tillsammans med min sambo, vår hund och massa hönor och tuppar.

Lycka

  • Inlägg: 4229
    • Ångermanland
SV: Någon som har erfarenhet av brynt vitkål.
« Svar #7 skrivet: 08 jan-12 kl 13:06 »
Han lider INTE av halsbränna numera men kommer ihåg att han fick det förr.
Jag kan tex inte äta rå purjolök men det går bra med förvälld.
Jo visst är det olika hur man drabbas.
Hedemorahöns

grimbart

  • Inlägg: 4821
  • fångstman/jägare söker uppdrag!!!
    • Västergötland
SV: Någon som har erfarenhet av brynt vitkål.
« Svar #8 skrivet: 08 jan-12 kl 17:04 »
Stekt och gasbildande mat kan ge halsbränna,
Fjäderfän och kaniner

jerker_s

  • Inlägg: 472
    • Södermanland
SV: Någon som har erfarenhet av brynt vitkål.
« Svar #9 skrivet: 08 jan-12 kl 17:40 »
Min erfarenhet är att det är väldigt individuellt hur personer med magproblem reagerar olika på mat. Jag vet flera som säger att just vitkål är jättebra för magen och andra inte... Det är väl kanske också som tidigare nämnts beroende på hur den tilllagats, hur mycket fett, hur hårt den steks osv... Många gånger när du steker vitkål vätskar den sig en hel del och kan bli mer förvälld än brynt...

 

Lycka

  • Inlägg: 4229
    • Ångermanland
SV: Någon som har erfarenhet av brynt vitkål.
« Svar #10 skrivet: 09 jan-12 kl 13:58 »
Surkål det är modellen det, men den får jag äta själv.
Hedemorahöns


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

500 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Å vilken härlig tidning
/Susanne

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser