Ja, för din del är det nog lever som lever. Du får väl gå på recept för kycklingleverpastej. Sådana recept innehåller varierande mängder grädde, smör eller kanske ägg, för att göra smaken mildare och konsistensen krämigare. Foie gras däremot, är redan fet och krämig så där används inga sådana tillsatser. Det finns många recept på engelska eller franska, men de är inte aktuella för din del eftersom du inte har den råvaran. Som jag har förstått av recepten så tillagas foie gras utan några tillsatser förutom salt och peppar. Det är vanligt att krydda ytterligare med någon spritsort som cognac eller whisky. Och man kan stoppa i tryffel (svamp) eller något annat dyrt och lyxigt. Att det är svårt att hitta svenska recept beror väl på att råvaran foie gras inte är vanligt förekommande i Sverige. Det är ju tack och lov förbjudet att tvångsmata gäss och ankor här. Jag använder ordet foie gras och inte "äkta gåslever" eftersom jag tycker att din gåslever är mer äkta
Skillnader och likheter mellan pastej, paté, terrin, paj och pasta skall jag inte försöka reda ut här.