Att det inte fungerar kan finnas massor av skäl till. Föräldradjuren har varit i dålig kondition eller från linjer med sämre kläckbarhet , äggen är för gamla, äggen har förvarats fel innan dom hamnade i kläckaren, kläckaren är instabil i temperatur eller ruvar med för låg/hög temp. För mycket fukt (för lite under ruvning är ovanligt i sverige) osv.
Att hitta en enkel lösning är inte alltid då självklart. Men jag skulle alltid börja med att kontrollera kläckartemperaturen mot en kalibrerad termometer. Gärna en med minne som visar högsta och lägsta temp.
Sedan skulle jag prova med ägg från ett annat ställe och helst färska sådana som inte har åkt post utan hämtats.
Slutligen ska man vara medveten om att 100% kläck inte är det normala även om många vill ge sken av det

och att det kan variera väldigt mycket mellan raser. Min bästa ras här hämma ligger nog runt 90% vilket är mycket bra, min sämsta ras ligger på ca 3%

Alla ägg värpta i samma hönshus och ruvade och hanterade på samma sätt.
Och innan någon säger att dom minsann har 100% kläck vill jag att dom frågar sig hur många ruvade ägg dom räknar på då.
Exempel:
Bettan stoppar 26 ägg i kläckaren. Hon lyser efter 5 dagar och får plocka bort 12 ägg. Kvar lämnar hon 14 ägg som såg fina ut i utvecklingen. Lite drygt två veckor senare kläcker alla 14 äggen. Bettan blir jätteglad och talar om för alla att hennes höns är fantastiska och att minsann var enda ägg kläcktes

Bosse stoppar 15 ägg i sin lilla kläckare. Han ska kläcka för första gången. Hur man lyser ägg vet han inte och egentligen inte så mycket mer än vad som stod i kläckarens manual som han noggrant följer till punkt och pricka. I slutändan får Bosse 8 kycklingar. Bosse är rätt besviken och grunnar mycket på vad han har gjort för fel och hur det kunde bli så dåligt resultat. Bosse pratar med ett par andra hönsmänniskor (bla Bettan) som håller med om att det var ett rätt dåligt resultat och kommer med massor av tips på hur han ska göra för att få lika bra resultat som dom har.
I själva verket har Bettan och Bosse haft väldigt lika kläckresuktat båda ligger på ca 53%. Kanske inte ett jättebra resultat men för många raser ett fullständigt normalt kläck.
De flesta kommersiella hybrider har har kläckbarhet på ca 80% det finns några som ligger upp emot 85% och några som ligger under 70% men dom resultaten får dom i proffsanläggningar med ultimat ägghantering och värstingkläckare på raser som är avlade väldigt hårt för sina produktionsegenskaper. Det finns inget som kan få mig att tro att våra hobbyhöns generellt kommer upp i bättre resultat med den hantering och de betydligt enklare omständigheter som vi ruvar och kläcker under även om det naturligtvis kan hända i enstaka fall.
Intressant att notera är att Aviangen (ett av de stora företagen som äger flera hybridmärken) skriver att kläckbarheten på ägg minskar med 0,5%/ dag. Det innebär att kläckbarehetn på ett 2 veckor gammalt ägg har minskat med 7% utan att man har gjort någoting....