Här kommer ett bra recept på mandelskorpor!
100g grovhackad mandel
2 ägg
1,25 dl rårörsocker strö (går säkert med "vanligt" socker också)
1,5 tsk bakpulver
2,5-2,75 dl vetemjöl
Ev. smaksättning, t.ex. hackad choklad, rivet apelsinskal, kakao, kanel, kardemumma, vanilj m.m.
Vispa ägg o socker riktigt fluffigt (med elvisp minst 2 min)!! Vänd försiktigt ner mandelhacket, vetemjöl blandat med bakpulver och ev. smaksättning.
Klicka upp smeten i två strängar (långa som långsidan!) på plåt med bakplåtspapper. Gädda i 200 grader i mitten av ugnen 13-15 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader. Skär längderna i sneda bitar och ställ in i ugnen igen o grädda på 100 graders värme i 45 minuter. Stäng därefter av värmen och låt eftertorka med luckan stängd minst 6 timmar eller över natten utan att öppna luckan. Förvara lufttätt så håller dom sej länge.
Personligen gillar jag dom smaksatta med kanel o kardemumma!
Det funkar bra att dubbla receptet.
Lycka till!
/Maja