Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Grislever  (läst 2151 gånger)

Hanna H

  • Inlägg: 54
    • Skåne
Grislever
« skrivet: 21 okt-19 kl 19:56 »
Får hem grislever i kväll (måndag) men hinner inte göra leverpastej i morgon. Kan levern ligga i kylen tills på onsdagen? Om hur länge skall levern ligga i mjölk/vatten, och blir det någon skillnad om man tar just vatten ostället för mjölk.

Mvh Hanna

Karlsdotter

  • Inlägg: 1497
    • Ångermanland
SV: Grislever
« Svar #1 skrivet: 21 okt-19 kl 20:05 »
lägg i en bunke utan vare sig vatten eller mjölk, lägg en tallrik som lock på bunken eller lite plastvrap som skydd in i kylen

 

mattias_33

  • Inlägg: 1255
    • Hälsingland
SV: Grislever
« Svar #2 skrivet: 21 okt-19 kl 20:32 »
Vatten är för att få bort blodet.
Mjölk är nåt påfund för folk som inte gillar smaken av lever.
Målet är att inte slita ut sig i förtid med att jobba åt nån annan.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

541 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser