Gör ekologiska (och gärna veganvänliga) gelehallon och lägg i en snygg burk, säljer nog superbra på en bra julmarknad. (Jag har sett "fingelehallon" med gelatin i i plåtburk för 140kr i en tjusig tebutik. Det var igen stor burk utan ungefär en sån där plåtburk, i muggsize som man kan köpa lakrits i på färjan till Danmark). Jan Hedh har ett jättebra recept (långt, skriver därför inte in det här) i boken Sylt och Marmelad ISBN: 91-518-4641-1 som går att modifiera om man vill.
Ja, det finns massor av regler kring det där med att sälja hemmagjort, men kolla vad som gälelr för just sånt här, torkad svamp tror jag inte det är sådär jätteskumma/hårda krav för, det är värre med kokande och sånt...
Sen kan man göra urgoda veganska hallonremmar också... tyvärr har jag förlagt mitt recept på dem men det ska bara äppelmos (givetvis egengjord) som bas och sen i med hallon å så ska det bli tjockt. Sen brer man ut ett tjockt laget på ett bakplåtspapper och torkar så alltihop i ugn eller torkapparat. När det är "torkat" och seeeeegt (av sockret i bären så blir det så inte torrt och hårt) klipper man långa remmar och äter njutningsfyllt.
de går inte att spara sådär jättelänge men det gör inte så mycket för de brukar ta slut fort...
Både hallon och blåbär kan torkas och sedan användas til att göra dryck/kräm på eller så har man lite i sin teblandning.
Det där med var man köper många burkar billigt kan jag inte, webbshopen Husmodern och liknande är nog för kostsam/styckevis men de kanske kan hjälpa dej till sina grossar om du ska ha många burkar
![Wink ;)](https://www.alternativ.nu/Smileys/classic/wink.gif)
frågan e ju fri liksom. Å du... kör med pant på burkarna
![Wink ;)](https://www.alternativ.nu/Smileys/classic/wink.gif)
så att man kan lämna in en burk år 2 och få en liten slants avdrag på nya burken.