Så himla märkvärdigt är det ju nu inte... Det är ju bara att kolla i närmaste butik, så finns det glasburkar med konserverad potatis, som håller sig i åratal. Nån smaksensation är dom väl inte direkt, dock. Dom är väl såvitt jag minns lätt förvällda och inlagda i vatten med lite salt och askorbinsyra. Syran är ju för att hålla färgen, och det är lite individuellt på sorter, huruvida dom behöver, en del blir bruna direkt, och andra håller färgen bra, ungefär som äpplen. Sen är det ju helkonserv, i burken.
Frysta är nog godare, fryser man rå potatis så är det ju viktigt att koka dom direkt från frysen, ingen upptining innan alltså.
Annars är ju det absolut enklaste att ha sin jordkällare i bra trim, så man kan hålla nere temperaturen, då går det ju fint att förvara potatis där till augusti, och sen kommer ju de nya.
Som med allting är ju förstås förutsättningen att potatisen är frisk när man lägger in den. Inga brunrötepotatisar från land smittade med bladmögel, alltså.