Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Västergötland Två rum lediga i kollektiv - Göteborg  (läst 317 gånger)

Olgas Katter

  • Inlägg: 1
    • Västergötland
Västergötland Två rum lediga i kollektiv - Göteborg
« skrivet: 28 jun-20 kl 20:07 »
Kooperativet Olgas Katter har två rum lediga. Det första från 1 juli, inflytt senast 1 september och den andra från 1:e september inflytt senast 1:e oktober.  Vi är ett veganskt lägenhetskollektiv på sex personer som finns i kollektivhuset Stacken i Bergsjön, Göteborg.

Vi som bor här just nu heter Albin, Sofia, Thomas, Zack (samt Matilda och Siri som flyttar) och är i åldrarna 26-40 år. Några intressen som finns bland oss är växter, yoga, fermentering, energieffektivisering, slöjd, litteratur, musik, konst, brädspel, cykla, hänga i skogen. Vi vill bo med dig som vill bo här en längre tid. Vi alla engagerar oss i kollektivet och delar på alla vardagssysslor efter intresse och förmåga, t.ex städar och fixar när det behövs, veckohandlar på FRAM och lagar mat o.s.v.  För att upprätthålla könbalansen, letar vi främst efter dig som definierar dig som kvinna/ickebinär. Vi vill inte bo med pälsdjur, det finns många katter i huset du kan säga hej till!

Lägenheten ligger på 7:e våningen i Stacken som är en kooperativ hyresrättsförening, det innebär att vi äger huset och förvaltar det helt själva. Vi är alltså vår egen hyresvärd och har gemensamt ansvar för att ta hand om huset. Att bo här innebär att man är en del av Stacken och bidrar till förvaltningen av huset. Detta genom att jobba minst 10 timmar i månaden: alla arbetsgrupper har olika fokusområden och bidrar till driften av huset på olika sätt. För tillfället är personer med föreningserfarenhet inom styrelse, ekonomi, juridik, bygg samt fastighet önskvärt. Stacken har medlemsmöte en gång i månaden och gemensamma arbetsdagar 4-5 gånger/år. Detta innebär att vi har mycket kontakt med våra grannar och ibland finns aktiviteter i de gemensamma utrymmena som musikkafé, filmkväll i matsalen, kollektivfrukost, syjunta, bastu m.m. Odlingsmöjligheter finns. Huset är en av de mest energieffektiva i landet (ett s.k. passivhus) med fasad täckt av solceller, och har skogen runt husknuten och nära till Bergsjöbadet och spårvagnshållplats. 20 min till Gbg c. Läs mer på http://www.stacken.org

Månadskostnaden för det aktuella rummet ligger på ca 2800 kr/månad och då ingår hyra av rum och gemensamma utrymmen, ekologisk vegansk mat, el, internet och trivselkassa. Rummet är ca 10 kvm och har ett stort fönster med utsikt över skog. En deposition på 1414 kr betalas vid inflytt. Kontraktet gäller tills vidare. Genom att flytta in till Kooperativet Olgas Katter kommer du att bli styrelsemedlem (alla som bor i lägenhetskollektivet är det!) i våran lilla förening som har för ändamål att främja en miljövänlig och trivsam samvaro samt vegansk kosthållning.

Skriv gärna lite om dig själv och om du har några frågor så svarar vi gärna! Intervjuer sker löpande, så vänta inte för länge med ditt mail. Skriv till: medlemmar@olgaskatter.org


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

384 gäster, 5 användare
kickan1971, jbsdk, Prillis, karl55, seeker

* Forum

* Om tidningen Åter



- Så mysig, inspirerande och härlig tidning! Sätter igång en känsla av att allt är möjligt. Vill bli självhushållare nu! I framtiden ska vi ha våran gård och Jag längtar så! Livet kan vara bra underbart och det är värt att kämpa för sin dröm så vi kan leva på riktigt. Inte i samhällets ekorrhjul utan ta tillvara på livet till fullo.
/ Linda

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser