Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Sillrecept  (läst 4253 gånger)

mumsmums

  • Inlägg: 72
    • -
    • Välkommen till familjen Perdahls hemsida!
Sillrecept
« skrivet: 13 jun-06 kl 07:13 »
 :-X
« Senast ändrad: 06 feb-11 kl 23:23 av Ann P »
"Som man bäddar får man ligga" ska inte vara en ursäkt för kränkande särbehandling och absolut inte när bädden består av efterkonstruktioner, undanhållande av fakta och lögner där vissa bereds möjlighet att rädda sitt eget skinn och andra görs rättslös.  www.familjenperdahl.se

Rubinen

  • Inlägg: 197
  • Älska din nästa så som dig själv
    • Uppland
Re:Sillrecept
« Svar #1 skrivet: 13 jun-06 kl 16:13 »
Tradition på vårt midsommar bord
Matje sill
Gul lök
Ägg
Smör
Gräddfil
Gräslök
Smält smör i en kastrull tillsammans med den hackade löken Häll röran över matje bitar som du lagt på ett fat
Strö över hackat ägg  Servera med gräddfil blandat med gräslök o färskpotatis
Lovar att det smakar o är busenkelt (Nästan ingen disk heller)
Älska din nästa så som dig själv

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
Re:Sillrecept
« Svar #2 skrivet: 13 aug-06 kl 15:37 »
Nu vet jag inte vad inläggningsill är för något, utom att det är köpt på burk.

Jag köper varje höst ungefär 10 kg sill för en hundring, som jag rensar med en sax, och lämnar benen kvar, då det gärna följer en halv sill med när de ska bort.

Dessa salta jag i spannar, och sedan kan man göra sillinläggningar när som helst, hela vintern, och benen lossnar lätt.

Man kan snabbt göra flera sorter, med lite av varje, bara att blöta upp.

Tror risker för botulism är betydligt mindre när vissa inläggningar inte får bli för gamla.

« Senast ändrad: 13 aug-06 kl 15:39 av Skytten »
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!

Gruff

  • Inlägg: 4550
    • Östergötland
    • Caprifool
Re:Sillrecept
« Svar #3 skrivet: 13 aug-06 kl 15:45 »
Skytten, häller du bara på en massa salt över sillen eller kan du vara lite mer specifik över hur du gör?

 

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
Re:Sillrecept
« Svar #4 skrivet: 13 aug-06 kl 15:54 »
Jag varvar salt och sill i spannen och lägger en skiva över. Står i kallförådet sen.  Jag köper "medelhavssalt" det kostar lite, och har tillräcklig kvalite för ändamålet, en säck kostar inte mycket, finns nog på Lantmannaföreningar, i allafall här.
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!

Gryning

  • Inlägg: 1085
    • Mirandas have
Re:Sillrecept
« Svar #5 skrivet: 09 jan-07 kl 18:22 »
Jag har nu gjort en omgång rommarinerad sill enligt recept här ovan och provsmakade bums jag hade rört ihop den. Den kan bli precis hur god som helst när smakerna har fått gifta ihop sig lite!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

538 gäster, 2 användare
Karlsdotter, ärt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Längtar alltid till nästa nummer. De kommer aldrig tillräckligt ofta!
/Annelie R

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser