Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  konservera ättiksgurka  (läst 6241 gånger)

Hylsan

  • Inlägg: 11
    • Blekinge
konservera ättiksgurka
« skrivet: 12 sep-10 kl 11:31 »
Vi har fått en konserveringsapparat och tänkte vi skulle prova den på lite ättiksgurka, så vi slipper ha dem stående i kylen och ta upp massa plats.
Har googlat runt efter tid o temperatur men hittar inte något om det direkt.

Vi har en bok från ICA där det står att man inte kunde lägga in grönsaker utan bara frukter, men det verkar ju lite konstigt.

Nån här som gjort det eller vet var man kan hitta info om detta?

Vitis

  • Inlägg: 4111
    • Skåne
SV: konservera ättiksgurka
« Svar #1 skrivet: 12 sep-10 kl 22:56 »
Just ättiksgurka vet jag inte men jag kan rekomendera denna artikel:

Petters artikel om inkokning

kanka

  • Inlägg: 564
    • Västerbotten
SV: konservera ättiksgurka
« Svar #2 skrivet: 13 sep-10 kl 06:41 »
Ättiksgurka behöver du inte koka in, den håller sig ändå om du förvarar den svalt.
Kokar du in den blir det nog en annan anrättning.


Hälsningar från torpet
Det ska bara gå, 4600 kvm har jag till förfogande.

Vurre

  • Inlägg: 1972
SV: konservera ättiksgurka
« Svar #3 skrivet: 13 sep-10 kl 10:36 »
Tanken med ättiksgurka är just att man lägger den i ättika för att konservera den. Hermetisering behövs således inte. Inte behöver den stå kylskåpskallt heller, det räcker bra med källare.
snus? vad är priset på en pris?

Wilanow

  • Inlägg: 32
    • Skåne
SV: konservera ättiksgurka
« Svar #4 skrivet: 16 dec-11 kl 14:47 »
Vi gjorde en sats schysst ättiksgurka för ett tag sen. Var inte särskilt krångligt och som Vurre skrev så gick det bra att förvara dem svalt bara. Vi hade våra på balkongen :)

Recept och bild här:
http://www.expeditiongron.se/?p=6

Neiklot

  • Gäst
SV: konservera ättiksgurka
« Svar #5 skrivet: 18 dec-11 kl 09:51 »
Största nackdelen med hemgjord ättiksgurka är att man aldrig gör tillräckligt mycket!

:)

Gott (mücket gott!) till nästan allt och håller länge, om det skulle behövas.

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: konservera ättiksgurka
« Svar #6 skrivet: 18 dec-11 kl 12:24 »
Det ursprungliga sättet att konservera gurka borde ju rimligen ha varit att mjölksyra dem, den syrasmaken blir också lite rundare är ättiksyran.

http://www.mickelin.com/surgurka/

Pentti Linkola

  • Gäst
SV: konservera ättiksgurka
« Svar #7 skrivet: 15 aug-15 kl 18:56 »
Det ursprungliga sättet att konservera gurka borde ju rimligen ha varit att mjölksyra dem, den syrasmaken blir också lite rundare är ättiksyran.

http://www.mickelin.com/surgurka/


Är det ett bra recept att köra efter, det i länken?
Tänkte ge mig på ett försök.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

643 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Som alltid mycket nöjd. Stycket med "Att ta vara på en gris" var kanon på alla sätt! Gillar nybörjarbreven mycket.
/Marie Mårtensson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser