Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Fil i pannkaka  (läst 4002 gånger)

Jojje

  • Inlägg: 279
  • Återvinning skall det va, annars kan det kvetta!
    • Dalarna
    • http://jojjesblog.blogspot.com/
Fil i pannkaka
« skrivet: 04 jun-06 kl 10:39 »
Det är så himla kallt i dag här i Skattungbyn så jag fick tända i vedspisen.
Inne i ugnen står långpannan. Jag fick en tanke om att göra ungspannkaka men har ju ingen mjölk hemma.
Är det någon som vet om man kan byta ut mjölken i receptet mot filmjölk?

 

Jojje

  • Inlägg: 279
  • Återvinning skall det va, annars kan det kvetta!
    • Dalarna
    • http://jojjesblog.blogspot.com/
Re:Fil i pannkaka
« Svar #1 skrivet: 04 jun-06 kl 23:55 »
Får väl svara själv.
Improviserade. Det blev filmjölk. Tog sedan mest vetemjöl, men även lite rågmjöl. Kastade i lite russin, lite sirap och bakpulver samt 1 dl olja.
Satte in den i vedspisugnen med en folie överst. Tog bort folien efter 25 min. Tänkte att den skulle få lite färg. Det fick den. SVART, nästan som vanligt.
Blev trots bakpulvret, en tesked, alldeles kompakt. men det är bara att äta ändå.
Hundarna gillar ju den.

Uddabudda

  • Inlägg: 1327
  • Mitt hem på jorden
    • Västergötland
Re:Fil i pannkaka
« Svar #2 skrivet: 22 jun-06 kl 21:39 »
När jag inte haft mjölk hemma har jag tagit yoghurt, det har blivit bra konsistens och bara lite syrligare smak.

Det är så himla kallt i dag här i Skattungbyn så jag fick tända i vedspisen.
Inne i ugnen står långpannan. Jag fick en tanke om att göra ungspannkaka men har ju ingen mjölk hemma.
Är det någon som vet om man kan byta ut mjölken i receptet mot filmjölk?

Självhushåll till nytta och nöje

Frances

  • Inlägg: 7906
  • Draco Dormiens Nunquam Titillandus
    • Västergötland
Re:Fil i pannkaka
« Svar #3 skrivet: 13 nov-06 kl 23:12 »
Jo men det gör jag ibland. Man får vispa ner ägg o fil först o en skvätt flytande margarin o salt o bakpulver o sen fyller jag på med mjöl till lagom konsistens, brukar bli lite tjockare än vanliga pannkakor (i stekpanna) Gott med äppelmos.
" Först vill man bli nånting. Sen tror man att man är det man ville bli. Sen blir man kanske det man trodde att man var"

sofia på gotland

  • Inlägg: 39
Re:Fil i pannkaka
« Svar #4 skrivet: 23 nov-06 kl 11:23 »
Vi har alltid både mjölk och en lite mindre del fil/yougurt i smeten


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

696 gäster, 2 användare
javill, Hans Hultén

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har tappat räkning på alla år vi läst denna. En av FÅ vettiga skrifter/guider till ett roligare o uthålligare liv. Aldrig tråkig. En idealisk present till alla som "vill själv" Tack Petter. (Behåll tian :-) )
/Allan o Kajsa

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser