Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  bock bekymmer  (läst 1094 gånger)

elebo

 • Inlägg: 98
bock bekymmer
« skrivet: 22 jun-10 kl 10:42 »
Hej
Vi har nyss skaffat en bock och en get. Bocken är ganska söt och social och snäll men gillar att spraya ansiktet med kiss ca 2 ggr/ vecka, sprayar gärna oss också. Är ganska avundsjuk på getflickan vid matsituationer. Han stångar henne i sidan och hon försvarar sig inte. Han låter henne inte äta i boxen så vi har släppt ut henne utanför boxen och gett henne mat där. Han försöker då ramma boxen med sina horn, och när hon ätit klart och kommer tillbaka till honom så hämnas han genom att stånga henne.  Vi behöver en bock pga att vi vill få henne betäckt men det är mindre mysigt med hans sprayningar och temprament. Hur gör ni med era bockar?

Sussilo

 • Gäst
SV: bock bekymmer
« Svar #1 skrivet: 22 jun-10 kl 15:13 »
Det är normalt bocksätt att spraya sig och de som står i vägen med urin, inte bara 2 ggr/vecka utan var dag  ;D. Du får utfodra dem separat så geten får i sig sitt foder.

elebo

 • Inlägg: 98
SV: bock bekymmer
« Svar #2 skrivet: 22 jun-10 kl 22:33 »
Japp vi har gjort så hittils, hur mycket fårfor ger du dina dvärggetter? Skall bocken också ha detta? De äter ju sly hela dagen också

Mmmm

 • Inlägg: 727
  • Övriga världen
SV: bock bekymmer
« Svar #3 skrivet: 24 jun-10 kl 14:52 »
Fårfor mitt i sommaren? Har de inget gräs att äta?  ???

elebo

 • Inlägg: 98
SV: bock bekymmer
« Svar #4 skrivet: 24 jun-10 kl 18:54 »
jo de betar om dagarna, men vi har gett dem lite fårfor till kvällsmat ändå. Vi är lite osäkra hur mycket mat de behöver.

TeresG

 • Inlägg: 76
  • Västergötland
SV: bock bekymmer
« Svar #5 skrivet: 24 jun-10 kl 20:36 »
Våra getter får nästan bara gräs på sommaren, ibland får de betfor och havrekross men det är mest för att få upp hullet efter killingarna. Men de får tills de ser fina ut i hullet:)
Hej! Jag heter Teres och bor på en gård utanför Tidaholm, i Västra Götaland tillsammans med mina djur: kaniner,  Svarthöns, Bronskalkoner, Red Bourbon kalkoner hundar (Grand danois, Amstaff/B-C och Smålandstövare), Skruvhornsfår, Linderödsgrisar, iller, samt katter.

Mmmm

 • Inlägg: 727
  • Övriga världen
SV: bock bekymmer
« Svar #6 skrivet: 26 jun-10 kl 00:09 »
De borde utan några som helst problem klara sig på enbart bete och dessutom må bättre av det. Då slipper du dessutom konfliktsituationer med bocken och fodret.  ;)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Förvånansvärt väl sammansatt och innehållsrik tidning! Kanske är det just för att den är skriven av entusiaster, inte professionella skribenter, som den andas så mycket glädje och inspiration.
/Jeuce

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser