Ha, roligt, Anders - då har du också en bit galenskap i dig!
Eller experimentlusta, som du säger. Det är en av dom roliga sakerna med växter, tycker jag - att man kan hela tiden upptäcka nya växter som man kan använda, eller nya sätt att använda eller odla gamla. Jag har även märkt att ens intresse och entusiam kan även väcka nån liten öppning hos en annars totalt ointresserad tonåring till att ens titta på växternas håll och till och med ställa en fråga ... alltid nått!
Eulalia, jag har även läst att både torkning och kokning tar bort aromen. Så då gäller det väll att använda den mestadels färsk, eller kanske prova frysa. Har läst löktraven passa finstrimlad bl a till sallad, pesto, kryddsmör, gräddfilssås, färskost. Även blommorna används - kunde vara fina som dekoration i sallader ex. Och även frön är ätbara och kan visst användas såsom senapsfrön.
Torbjorn, vad roligt att höra om din mors projekt med löktrav. Vore skojigt att höra nått mer om det. Hur gjorde hon med frön, sådde hon på hösten eller på försommaren, hur har det gått med plantorna, hur tänker hon använda dom?
Här är två intressanta länkar jag hittade:
http://www.wildmanstevebrill.com/Plants.Folder/Garlic%20Mustard.htmlDär man kan bl a läsa att det är en 2-årig växt, inte ettåring som jag skrev tidigare.
Det finns också bra bilder och några matrecept på det.
http://www.patapscoheritagegreenway.org/garlic07/index.htmlEftersom det verkar leva gått i Nordamerika som ogräs så har dom även hittat på detta - ett evenemang för att försöka utrota växten på vissa håll. Samtidigt som man tävlar om dom bästa matrecepten på den! Ha! Det finns också några bra råd under Cooking Tips förutom själva recepten.