Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Stöd mata ?  (läst 768 gånger)

SecretQ

  • Inlägg: 535
  • att vara normal e inte min starka sida
    • Östergötland
Stöd mata ?
« skrivet: 29 apr-10 kl 20:17 »
Hej igen.....   min lilla Boris blir 2 v på lördag, han är hungrig och glupsk och fått vassa tänder. Han mamma säger ofta i från när han vill dia men låter honom dia ibland, hon är röd runt spenarna och jag antar att han är rätt hård mot sin mor och suger kraftigt. Kan man ge honom lite fårmjölk som stöd så hans aptit lindrar lite ?   Eller ska jag bara försöka smörja med helsosan?
Han är pigg förövrigt men tror han är hungrig eftersom han bäar så fort han ser en

Sussilo

  • Gäst
SV: Stöd mata ?
« Svar #1 skrivet: 29 apr-10 kl 21:03 »
Ibland har tänderna brutit igenom redan när killingen föds, men det brukar inte innebära några problem. Geten låter honom dia ibland, skriver du. En killing på 2 v ska dia ganska ofta. Se till att han börjar smaka på hö och lite krossad havre. Visst kan du smörja in juvret om det verkar irriterat. Att Boris bäar när han ser dig beror nog på att han förknippar dig med något trevligt.  Kolla allmäntillståndet, skuttar och klättrar? Rund mage? Prova att stödmata honom om du tror att han verkligen är hungrig.

SecretQ

  • Inlägg: 535
  • att vara normal e inte min starka sida
    • Östergötland
SV: Stöd mata ?
« Svar #2 skrivet: 29 apr-10 kl 21:27 »
Ja han e pigg som attan....   hoppar och skuttar och gör piruetter i luften!   Jag ska försöka få han och hinna nosa på havre med innan de stora djuren gluffsat i sig !

Sussilo

  • Gäst
SV: Stöd mata ?
« Svar #3 skrivet: 30 apr-10 kl 06:25 »
Det låter som en pigg och frisk killing! Bra om man kan ge de små ett eget utrymme där de i lugn och ro får pröva på att äta hö och havre/annat.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Alltid lika härligt när åter trillar ner i brevlådan.
/EmelieT

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser