Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Missed abortion?  (läst 571 gånger)

bloke1

  • Inlägg: 54
    • Östergötland
Missed abortion?
« skrivet: 24 mar-10 kl 06:52 »
En av tackorna beter sig skumt. Är pigg och feberfri men besväras av något och har inte riktigt aptit. Detta kan ha pågått någon månad. Noterade häromdan att hennes begynnande juver gått tillbaka och jag misstänker att hon har döda foster som ännu inte kommit ut. Frågan är hur länge skall man vänta? Kan man göra något eller är det nödslakt som gäller? Kan veterinären hjälpa till med något till en rimlig kostnad och i så fall vad? Har vi någon alternativ diagnos som går att avhjälpa.

bloke1

  • Inlägg: 54
    • Östergötland
SV: Missed abortion?
« Svar #1 skrivet: 24 mar-10 kl 21:45 »
kan lägga till att hon idag är klart svag i bakbenen, men tar sig fram med stor möda. misstänker därför Kalciumbrist och har behandlat för detta, men min undran kvarstår - om de har döda foster och förlossningen inte kommer igång - vad gör man, och när?

Vurre

  • Inlägg: 1972
SV: Missed abortion?
« Svar #2 skrivet: 26 mar-10 kl 00:02 »
Vad säger veterinären? Du är väl med i fårhälsovården?

Har de andra tackorna lammat som de ska?
snus? vad är priset på en pris?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Mycket intressanta uppslag! Blev väldigt sugen på att skaffa höns. Efter större delen av renoveringarna på huset är klara så ska jag bannemig också skaffa mig några höns!
/Dennis Bengtsson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser