Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Energi-genererande gym  (läst 830 gånger)

Seven

  • Gäst
Energi-genererande gym
« skrivet: 28 mar-06 kl 21:24 »
Hej!

Vad jag funderar över är hur jag skulle kunna få upp vatten från brunnen till en blivande vattentank i ett blivande pannrum (kombinerat gym?) för vidare transport med självtryck till bostadshus 10 meter ifrån pannrummet?

Har tänkt mig vedeldning (kulvert från pannrummet samt en vedspis i köket för matlagning), mindre vindkraftverk och solceller för att kunna driva en 12 volts frys, en 12 volts cirkulationpump till ved pannan (om det är möjligt?), ladda datorn och mobilen och några lågenergi lampor. Eftersom jag inte vill koppla in mig på elnätet och jag tror att det går åt mer el än vad jag kan producera för att pumpa upp vatten cirka 10 meter i höjd söker jag alternativ.

Det är här gym-tanken slog till. Tänk så mycket energi som bränns iväg på trampmaskiner, rodmaskiner,etc. Om träningstillfället oxå kunde kombineras med att vatten pumpas upp till vattenförrådet skulle två flugor.........ja inte vet jag. Det är därför jag slänger ut en fundering i detta forum och hoppas att någon kan hjälpa mig en bit på väg.

Grannen där jag växte upp hadde en liten handpump i köket intill diskbänken där de pumpade upp vatten de behövde för köksbestyren. Jag har sett tramppumpar och vindpumpar ute på landsbygden för bevattning till grödorna i tredje världen, men är det någon som vet om någonting liknande går att köpa i Svedala? Vad behöver jag tänka på innan jag öppnar gymmet?

P.S. Gym-cykeln skulle kunna ladda på 12-voltsbaterierna när det är brist på sol och vind.

Tack o tramp på förhand! / Sven


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Senaste numret (3/19) var verkligen jätteintressant (även om alla brukar vara intressanta). Gillar artiklarna om framtiden och skulle gärna läsa mer om alternativa, positiva framtidsvisioner (det är dags att se något annat än kollapsbaserade domedagsprofetior). Vill också lära mig mer om olika toalettlösningar.
/ Hanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser