Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vallning  (läst 1723 gånger)

Jeanette Johnsen

  • Inlägg: 8
  • Agronom med spec. i får och vallhund
    • Blekinge
    • www.vallhund.se
Vallning
« skrivet: 10 jan-10 kl 08:14 »
Vallning i Blekinge (Torarpsvägen 291, 374 91 Asarum)

Vi har vallning nästan varje onsdag kväll kl. 18.00 och söndag kl. 10.00 (om du vill vare med kan du kolla på http://www.facebook.com/group.php?gid=186546881168&ref=nf kontakta Jeanette på 0761 999 222 eller jj@vallhund.se). På vintern och daga med mycket regn vallar vi i ridhuset.

Träningen är grundat på förståelse av djurbeteende (hund, får och människor) och metoderna som användes är utvecklat på kommunikation och förståelse. Stress och aggression hos hund och herde försökas hela tiden minimerat da fåren inte får föla stress.
Träningen är speciellt riktat mod användning inom fårhållningen och alle de uppgifter som finnas da (till exempel samling av får, användning av vallhund i sorterings- och hanteringsanläggningar och lastning af får i transport). Om man senare vill använda hunden till vallningstävling så kan vi också träna det.

Vi har olika fårras som har olika beteende som kan användas till vallhundsträningen, och vi har möglighet att träna på olika gruppstorleker på olika landskap (betesmark, skog, stall och bana) till utbildning av hund och herde.
Vallningsutflykter till Danmark och Norge arrangeras varje år. Kurs och vallningsträff arrangeras flere gånge runt året. Kurs kan arrangeras annan stans i Sverige om någon vill.

Alla vallhundsras är välkomna och träningen och vi jobbar individuellt med at lösa det problem som ni har med just den hunden.

Hälsning Jeanette
Jag är utbildat agronom och jobbar med djurvälfärd och djurbeteende. Jag anordnar kurs inom får, vallhund, häst och hundförståelse. Hitta info om kurs på www.kompass.lrf.se , www.vallhund.se eller http://www.facebook.com/group.php?gid=186546881168&ref=nf . E-post jj@vallhund.se


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

89 gäster, 3 användare (1 dolda)
mattias_33, Oskari

* Forum

* Om tidningen Åter- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser