Hej hej! Det här brödet är jättegott och blir inte torrt så snabbt! Man kan byta ut rågmjölet/grahamsmjölet/havregrynet/vetekrossen mot sådant som man har hemma! Gör man en sats av receptet nedan är det lagom med två sådana där avlånga metallugnsformar, om man gör "för stora" bröd kan det hända att det blir smetigt i mitten (jag tror iaf att det har varit det när det har hänt, kan också hända att man inte varit riktigt noggrann med måtten:), hur som helst så har det inte hänt många gånger). Mvh! Louise
Olas bröd
5 dl vetemjöl
1,25 dl rågmjöl
1,25 dl grahamsmjöl
1,25 dl havregryn
1,25 dl vetekross
0,75 l filmjölk
0,25 dl bikarbonat
2,5 dl mörk sirap
Salt
Blanda alla torra ingredienser. Smörj ugnsformarna. Häll i filmjölk och sirap i mjölblandningen och rör ihop. Grädda 50 min i 190˚C.