Det är ju helt klart att det inte är nyttigt i längden att dricka destillerat vatten, som ju definitivt är helt mineralfritt. Men i allmänhet får nog de flesta i sig tillräckligt (för att inte säga mer än tillräckligt) av mineraler och salter av olika slag via maten, även om dricksvattnet skulle vara ovanligt mineralfattigt.
En sak som kan vara värd att fundera över, är risken att ett helt mineralfritt vatten, som då också saknar buffrande verkan när det gäller pH-värde, kan bidra till att fälla ut mindre hälsosamma saker (t ex koppar- och andra otrevliga metalljoner) ur rör, varmvattenberedare och VVS-armatur av olika slag, speciellt om det också skulle vara en aning surt.
Ett alternativ till RO, men man bör nog ha pluggat mer kemi än vad jag har gjort för att avgöra om det är praktiskt möjligt, skulle kunna vara att tillsätta något till vattnet som får just de fluorhaltiga föreningarna att gå över till en icke vattenlöslig form som sedan kan antingen sedimenteras bort eller tas omhand av ett mekaniskt filter. Men det kräver förmodligen noggrann dosering och är kanske snarare något som ett kommunalt vattenverk med duktiga driftingenjörer kan hålla på med, än att det är något för en liten privatägd anläggning.