Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  ostrecept från förr  (läst 1484 gånger)

esten

  • Inlägg: 2325
    • -
ostrecept från förr
« skrivet: 12 sep-09 kl 11:20 »
Gamalt recept på ost
 
« Senast ändrad: 11 apr-10 kl 10:16 av esten »

Vitis

  • Inlägg: 4111
    • Skåne
SV: ostrecept från förr
« Svar #1 skrivet: 14 sep-09 kl 23:20 »
Tack för receptet.  :)

Men om du hittade hela receptsamlingen på nätet kanske du kunde ge en länk till den också!

 

Gruff

  • Inlägg: 4550
    • Östergötland
    • Caprifool
SV: ostrecept från förr
« Svar #2 skrivet: 14 sep-09 kl 23:44 »
Jag misstänker på tiden den ligger i laken, att det är en stor ost. Jag tippar på 10-15 kilo. En mindre, ska ligga kortare tid. Smakar man randen så känns det JÄTTESALT. Men saltet omfördelas i osten och den blir mer jämnsalt rakt igenom med tiden. Ge den MINST två månader på hyllan. Efter 4 börjar den bli hyfsad och efter 7 så kan den vara aaaaah!  :)

Gruff

  • Inlägg: 4550
    • Östergötland
    • Caprifool
SV: ostrecept från förr
« Svar #3 skrivet: 16 sep-09 kl 02:12 »
Länken funkar om man lägger till ett l som i Laban i slutet.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

441 gäster, 1 användare (1 dolda)

* Forum

* Om tidningen Åter



- Mycket intressant och inspirerande läsning! Jag har lärt mig mycket användbart, bl.a inför eventuella framtida getter. Tidningen är dessutom väldigt fin att bläddra i. Otroligt prisvärd! En får mycket för sina 30 kronor.
/Sofie S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser