Hacka betorna i strimmlor och laka ut sockret i vatten.
Det går givetvis att indunsta detta, men sockret blir av en annan kvalite än köpt.
Lite kalciumcitrat kan öka utbudet, men detta bör sedan neutraliseras.
Löser du upp det i vatten och indunstar det flera ggr blir det bättre kristaller.
Jag vet inte nån metod att småskaligt, göra socker utan att det blir mycket arbete för lite, och kan inte spillvärme användas är det dessutom dyrt.
Jag föredrar att jäsa den söta saften till alkohol.
Ett koncentrat av sockerlösningen blir nån sorts sirap eller melass.
Vill du framställa alkohol tillsätt sakta svalelsyra till sockerlösningen, och vid indunstningen kristalliseras Etylsulfat.
Lös kristallerna i så lite vatten som möljigt, och tillsätt kalk, så går alkoholen i lösningen och gips fälls ut, gipset tar en hel del vatten.
Även detta är inte ekonomiskt fördelaktigt i liten skala, och så behöver man inte heller så dyr gips, men det är ett kul experiment, att göra sprit utan att bränna.
Att frysa ut spriten är ett billigare alternativ, och det är just så jag använder sockerbetans socker.