Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Nyslaktat .  (läst 1046 gånger)

40+

  • Inlägg: 190
  • Våran "lilla" Ida
Nyslaktat .
« skrivet: 20 jun-09 kl 17:59 »
Är det ngn här som har recept på saltlag till sidfläsket . fläsklägget och skinkan  :) Har precis styckat vår gris och vill nu kunna göra det godaste som finns , så snälla ........ Tackar på förhand .
Nybliven gårdsägare

Rödjan

  • Inlägg: 193
SV: Nyslaktat .
« Svar #1 skrivet: 21 jun-09 kl 08:44 »
Googla så hittar du massor med recept. Jag har följt ett från "Self-Sufficiency"-boken som jag tyckte var bra. Sen rökte jag köttet och hängde upp det. Det blev skitbra.

Men i alla fall, det är bara vatten, salt och lite socker.
Har en liten gård. Odlar grönsaker. Har grisar, getter och höns.

Dolvis

  • Inlägg: 712
    • Östergötland
SV: Nyslaktat .
« Svar #2 skrivet: 23 jun-09 kl 22:50 »
Jag brukar ta ungefär 2 dl salt + 1/2 dl socker till 1 liter vatten. (Har ifs inte prövat att salta fläsk, bara lamm och fisk.) I rökningsboken som finns i Åters bokklubb finns även tipset att lösa salt i vatten tills en rå potatis flyter, då är det rätt densitet i lagen.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

570 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



Kan verkligen rekommendera denna utmärkta matnyttiga publikation! Blir förvånad varje gång den dimper ner hur bra och detaljerade artiklarna är. Dessutom mycket inspirerande. :)
/Anders Ö

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser