Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Julsnaps /glöggextrakt  (läst 8196 gånger)

admin

  • Administratör
  • Inlägg: 631
    • Alternativ.nu
Julsnaps /glöggextrakt
« skrivet: 09 nov-03 kl 23:03 »
Datum: 24 februari, 2003 ;


Ett glöggextrakt gör du genom att i 3 dl vatten koka några kanelstänger, ett par matskedar hel kryddnejlika, en matsked hel kardemumma, några bitar hel torkad ingefära och några pomeransskal. Koka försiktigt under lock i en halvtimme och kolla då och då så att inte vattnet kokat bort, häll i så fall på mer. Sila bort kryddorna och söta med socker eller honung.
Jag vet att man inte kan odla dessa kryddor själv, men extraktet kan du nu använda till att göra glögg av eget vin, inte bara av svartvinbär och andra mörka viner utan även ljusa viner och sherry, mm. Du kan också göra en jättegod julsnaps genom att krydda ditt eget brännvin med extraktet.
 

Petter  
petter@alternativ.nu

(Inlägg flyttat från gamla "kokboken" av admin)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

501 gäster, 3 användare (1 dolda)
Emil Söderberg, Berberis

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser