Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Julsnaps /glöggextrakt  (läst 7954 gånger)

admin

  • Administratör
  • Inlägg: 631
    • Alternativ.nu
Julsnaps /glöggextrakt
« skrivet: 09 nov-03 kl 23:03 »
Datum: 24 februari, 2003 ;


Ett glöggextrakt gör du genom att i 3 dl vatten koka några kanelstänger, ett par matskedar hel kryddnejlika, en matsked hel kardemumma, några bitar hel torkad ingefära och några pomeransskal. Koka försiktigt under lock i en halvtimme och kolla då och då så att inte vattnet kokat bort, häll i så fall på mer. Sila bort kryddorna och söta med socker eller honung.
Jag vet att man inte kan odla dessa kryddor själv, men extraktet kan du nu använda till att göra glögg av eget vin, inte bara av svartvinbär och andra mörka viner utan även ljusa viner och sherry, mm. Du kan också göra en jättegod julsnaps genom att krydda ditt eget brännvin med extraktet.
 

Petter  
petter@alternativ.nu

(Inlägg flyttat från gamla "kokboken" av admin)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

346 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Som alltid mycket nöjd. Stycket med "Att ta vara på en gris" var kanon på alla sätt! Gillar nybörjarbreven mycket.
/Marie Mårtensson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser