Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Göra leverpastej  (läst 8376 gånger)

ieenilorac

  • Inlägg: 8434
  • www.sonnarpsnaturbruk.n.nu
    • Skåne
    • Sonnarps naturbruk
SV: Göra leverpastej
« Svar #20 skrivet: 23 jan-10 kl 07:46 »
Jag har ätit massor med svinlever, och jag har alltid bara sköljt den med vatten, utan att gräva ut några gallgångar. Och den har aldrig smakat galla! Så jag anser att risken för dålig smak är obefintlig.

Skölj i vatten, putsa bort hinnor och använd. Det är mitt råd.
Har nyligen köpt en liten gård på landet. Stora renoveringsbehov, stora möjligheter. Grönsaker, örter, träd och buskar. Bin. Amerikanska gula gäss, peking-, cayuga, welsh harlekin o myskankor, höns av diverse raser o vaktlar.

Kristofer

  • Inlägg: 241
SV: Göra leverpastej
« Svar #21 skrivet: 30 jan-10 kl 18:20 »
Efter att just gått ytterligare en kurs för den tyska slaktaren/styckaren/charkmästaren är jag övertygad om att det är en bra idé att dra ur alla gallgångar och låta levern ligga i saltlake (eller mjölk) över natten innan den används i pastejen, eftersom den annars lätt kan få en besk/bitter smak.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

597 gäster, 4 användare
MickeMård, torpare2, Besksöta, nordictinkerer

* Forum

* Om tidningen Åter



- Bääästa julklappen!
/Emma

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser