Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Mjölkmaskinsfrågor  (läst 734 gånger)

Nying

  • Inlägg: 82
Mjölkmaskinsfrågor
« skrivet: 08 feb-09 kl 07:53 »
Hej!

Vi funderar kring det här med mjölkmaskin förr eller senare. Vad är bra, dåligt och vad behövs och vad behöver man tänka på? Har läst lite i äldre trådar om att köpa från USA. Hur är det då med reservdelar och vad behöver bytas ofta, och hur ofta, typ spengummin? Fördelar och nackdelar med att mjölka två getter i taget? Är det bäst att köpa nytt eller hur ser det ut på begagnatmarknaden?

Alla tankar kring detta är intressanta!

Kram från oss

ninna b

  • Gäst
SV: Mjölkmaskinsfrågor
« Svar #1 skrivet: 08 feb-09 kl 10:59 »
Begagnat är väl alltid bra men det är inte så ofta det finns begagnad utrustning till getter. Det finns ett fransk företag som har allt möjligt både till djur och till mejeri . www. catalliance.com . Jag har handlat av dom och det är enkelt och det har varit överkomliga frakter.

Annars är jag av den uppfattningen att man får vad man betalar för.... fast ska man ha en plastspann så behöver man kanske inte köpa DeLavals för 3000:- om man kan köpa en av ett annat fabrikat till halva priset , likadant med slangar. Spenkoppar däremot, där ska man nog fundera innan. Vi har testat billigare varianter och inte varit nöjda.

Pulsatorer har vi som säkert är 10 år ( DeLaval ) och dom går som dom ska, spengummin ska bytas vart eller vartannat år beroende på hur mycket du mjölkar. Slangar likaså.

Om man ska mjölka en eller två getter beror på hur många du ska mjölka totalt och hur mycket tid du vill spara. Ska man bara mjölka några stycken så kan man lika gärna ta en i taget och slippa diska två mjölkorgan.

Gruff

  • Inlägg: 4572
    • Östergötland
    • Caprifool
SV: Mjölkmaskinsfrågor
« Svar #2 skrivet: 08 feb-09 kl 13:20 »
Min begagnade pump och spann kostade 37 kycklingar. Slangar och organ ca: 500:- och getpulsatorn runt 600:-. Gummina är Westfalia och Pulsatorn en Interpuls med DeLaval adapter. Spannen rymmer 24 liter och fylls ungefär till hälften. Allt fungerar alldeles utmärk och reservdelar finns det gott om.

Jag skulle inte sätta två organ på samma spann för så få getter. Man har nog med disk ändå :-)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

169 gäster, 5 användare (1 dolda)
javill, Ett svart får, seeker, Okulärbesiktning av Byrålåda

* Forum

* Om tidningen Åter- Bääästa julklappen!
/Emma

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser