Jag har sedean länge aldrig ätit en fågel jag inte fött upp eller köpt med fullständig kunskap om uppfödningen.
Detsamma gäller gris, som jag alltid köper hel eller halv.
Vi har lite insyn i djuruppfödning, och på en fin restaurang kan man få en dyr middag ´med ursprung från vidriga förhållanden.
Foie Gras (fetlever) är lever från anka eller gås, som tvångsmatats och haft ett fruktansvärt liv, detta används av våra stjärnkockar.
Visst är en gåslever god, men den ska äta upp vikten av fri vilja, serverar man en gås eller en anka mycket mat den sista tiden, blir dess lever större, detta är naturligt, för en vild gås gör samma sak om det finns mat, för att säkra vinterns överlevnad.
Tvångsmatade gäss har upp till tio ggr så stor lever som en normalgås, en naturligt gödd gås har dubbelt så stor lever.
Det är inte bara tvångsmatningen, utan hela det industriella tänkandet bakom, som är förkastlig.
Se denna film, se hela även om det är jobbigt, vi måste veta vad som kan förekomma, för att kunna undvika att gynna en sådan verksamhet.