Så här gör jag;
När honungen är nyslungad så tar jag 1-2 liter av den nyslungade och tillsätter 2-3 dl "gammal" god honung, rör samman detta mycket väl och ställer in i kylskåpet, med lock på, detta är ympen. Ympen rör jag sedan ordentligt ytterligare några gånger tills nästa dag( Resten av den nyslungade honungen får under tiden stå i sin tunna i rumstemperatur med locket på).
Nästa dag rör jag i ympen i resten av honungen och blandar mycket väl. Sedan ställer jag alltsammans svalt, jag har en källare som passar utmärkt för detta. Jag rör sedan en gång om dagen i en veckas tid och använder en elektrisk skruvdragare med en speciell krok/blandare för att göra det hela så lätt som möjligt. Jag rör ca 3-4 minuter per gång.
Efter en vecka tappar jag upp honungen på burk och den har då blivit lite fastare och lite ljusare. Sedan ställer jag burkarna att stå svalt.
"Receptet" gäller en sats om ca 30 kilo nyslungad honung.