Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Ällingar hos hönsmamma  (läst 1315 gånger)

Pudeltanten

  • Gäst
Ällingar hos hönsmamma
« skrivet: 18 jul-05 kl 19:29 »
Vet någon om ällingar kan bada när de växer upp hos en höna? Är det samma fett de får av en höna som av en andmamma? De håller på att kläckas nu, i denna stund. Spännande!! :D

Bibi

  • Inlägg: 21
  • Honungsbutiken i Höga Kusten
    • Ångermanland
    • Honungsbutiken
Re:Ällingar hos hönsmamma
« Svar #1 skrivet: 19 jul-05 kl 20:04 »
Visst kan ankorna bada, men hönsmamman får panik när hon ser sina kycklingar hoppa i vattnet, för det är ju hon inte van vid. Ankhonorna lockar också på sina ungar när hon anser att dom badat färdigt, det  vet ju inte en hönsmamma. Jo ankungar drunknar om dom inte kliver upp i tid, innan dom är fullt befjädrade. Du får väl hålla extra koll på ällingarna, men en hönsmamma är ju bättre än ingen mamma alls. Just nu har vi en höna som ha kläckt fram en kalkonkyckling, då kalkonhönan blev tagen av räven. Än så länge fungerar det bra, Men hon tycker nog att ungen är i största laget !!
Biodlare, håller åsbohöns  och Svensk blå anka (bägge genbank)
Sommarcafé med honungsmaker


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Senaste numret (3/19) var verkligen jätteintressant (även om alla brukar vara intressanta). Gillar artiklarna om framtiden och skulle gärna läsa mer om alternativa, positiva framtidsvisioner (det är dags att se något annat än kollapsbaserade domedagsprofetior). Vill också lära mig mer om olika toalettlösningar.
/ Hanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser