Man kan minska lite på vinsyran om man tycker det blir för strävt.
Har haft lika mkt vinsyra i alla mina omgångar under åren men
smaken kan variera.
Ett till ljuvligt recept.
Jag har gjort det och blandade rosa, vita och röda.
Rosensaft (Cedergrens i Råå)
50 st rosor (doftande, hälften röda)
1,5 kg socker
2,5 liter vatten
2 st citroner
30 g vinsyra
Varva rosor, skivade citroner, socker och vinsyran.
Koka vattnet och häll över alltsammans.
Detta får sen stå och dra i 3 dygn, varefter det silas och tömmes på flaskor.
En annan variant är den här:
Rosendricka
3 liter Rosenblad
2 liter vatten
3 citroner
1,5 liter socker
50 g citronsyra
Lägg 3 liter tätt sammanpressade rosenblad i en hink. Tillsätt 3 skivade citroner.
Använd skal och fruktkött, men ta bort allt det vita.
Tillsätt 1,5 liter socker, 50 g citronsyra och 2 liter kokande vatten.
Rör om och låt sedan stå några dagar innan du silar och eventuellt konserverar med bensonat
Drickan förvaras mörkt och svalt.
Den blirvackert rosafärgad och är utmärkt i sommardrinken.
Najs!
