Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Nykillad get, kan hon ha för lite mjölk till killingen?  (läst 653 gånger)

Lia

  • Inlägg: 2
Våran Maggan killade i morse och fick en fin liten tjej. Hon valde vinterns kallaste dag att killa på och killingen blev lite medtagen och fick tillbringa några timmar i pannrummet men efter det tog hon liv igen. Hon hann dia lite innan vi tog in henne men hennes temp hade sjunkit till 37 grader så då fick hon vara inne ett tag. Nu är hon med sin mamma igen och mår bättre.

Men nu kommer den egentliga frågan, mamma Maggan verkar ha lite mjölk i juvret, kan det vara så och kommer det i så fall mera? En av våra andra getter killade igår och hennes juver är stort som en ballong medans Maggans inte alls har fått någon särskild storlek. Hon har mjölk men är lite hårdmjölkad. Jag gjorde några tappra försök för att ha något att ge killingen och det gick men det tog lång tid innan det rann till... Bör jag stödmata killingen med mat från den andra geten som verkar ha hur mycket mjölk som helst, eller är det bara att krångla till det hela?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

136 gäster, 1 användare
Lena III

* Forum

* Om tidningen Åter- Den nya tidningen var t.o.m. skön att hålla i.Har även omslagets papper blivit lite annorlunda? Jag skriver lite annorlunda eftersom det är trevlig igenkänning i det som är väsentligt-nyttig läsning.Från min Växjöhorisont så var det trevligt att se Maja Söderberg och Nybrukarna. Lycka till med fortsättningen!
/John Moberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser