Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Get återbrunstig?  (läst 567 gånger)

Dollar

  • Inlägg: 463
    • Västerbotten
Get återbrunstig?
« skrivet: 16 feb-08 kl 12:17 »
Jag köpte ett gäng med killingar förra året som jag betäckt med en bock dec-07 och de ska killa i maj.  Sen så köpte jag ett gäng vuxna getter som var betäckt redan och 10 st har killat nu. Jag har fortfarande bocken kvar hos getterna då jag tänkte att han lika gärna kunde gå med dom eftersom de inte fått ännu, men nu blev jag lite ställd. När kommer getterna som har killat brunsta om igen. Bör jag ta bort bocken nu redan?

25 Tackor av Texel/Dorset, 15 Lantras Getter,Löpankor, 50 tjurar, Jämthund,Border Collie,  Welsh Corgi Cardigan,Luzernstövare, hästar,kaniner, Katter och massa dammråttor...

ninna b

  • Gäst
SV: Get återbrunstig?
« Svar #1 skrivet: 16 feb-08 kl 14:23 »
Så här års brunstar getterna om ganska snart efter killningen så det gäller att vara påpasslig. Kan du dela på din flock så kan bocken fortätta att gå med dom som inte har killat ännu, i annat fall får han ha egen hage/box. Jag vet inte vem som är värst, en brunstig get eller en ...bock. Tanterna är iaf världigt angelägna om lite manligt sällskap så det gäller att ha bra staket.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

674 gäster, 3 användare
Liisa, Anna-lee, Kronhjorten

* Forum

* Om tidningen Åter- Har dessa godingar i mitt fritidshus och har lagt band på själv att inte läsa de förens jag har läst ut en annan bok, mycket tråkigare bok, vilket gett mig en rejäl sporre att läsa ut den och börja med dessa tidningar! Har tjuvläst en och spoiler, den var jätteintressant!
/Rebecca B

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser