Hej, kokade ketchup häromdan och blev förvånad över hur enkelt det var. Här har ni receptet:
2kg väl mogna urkärnade tomater
1 äpple i bitar
2 röda paprikor eller chili i bitar
1 stjälk selleri i bitar
1 dl tomatpure´
1/2dl vinäger
6 nejlikor
4 svartpepparkorn
4 kryddpepparkorn
2 bitar torkad ingefära
1 msk salt
1 dl socker
1 tsk gult senapsfrö
2st gula lökar i bitar
Koka ihop allt i en stor rostfri kastrull, låt puttra på svag värme i 2 timmar. Kör med mixer och passera i en nätsil. Låt sjuda en kvart till medans du diskar och steriliserar 3 st 1/2 liters glasflaskor samt korkarna i 150 grader i ugnen. Det är viktigt att du häller upp medans allt är hett för att det ska bli hållbart. Förslut flaskorna och låt stå i ugnen i en kvart till. Låt svalna på bänken och förvara svalt i kyl eller kallskafferi. Det blir ca 1-1 1/2 liter beroende på hur mycket det kokas ihop. Väldigt smakrik och god ketchup, och man vet vad den innehåller
