Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Två bockar tillsammans?  (läst 1838 gånger)

janek

  • Gäst
Två bockar tillsammans?
« skrivet: 01 feb-05 kl 18:51 »
Hej! Undrar hur det går att ha två bockar ihop i samma flock? Eller får man ha dem åtskillda?  Hälsningar Getfarmarna på Nyängen    :-*

Re:Två bockar tillsammans?
« Svar #1 skrivet: 01 feb-05 kl 22:15 »
Hej!

Vi har sedan i höstas varit lyckliga ägare till en flock getter med två bockar. Bockarna hade stor nytta av varandras sällskap innan de släpptes in till getterna (vi väntade in de yngsta getkillingarna) och kommer att tas från flocken igen till våren/vid killningen. Under dessa perioder när de är avskilda från getterna är de "de såtaste vänner". När de släpps in till getterna får man dock räkna med några dagars kamp om rang/getter. Vår ranglägsta bock blev ganska mörbultad och slutkörd efter tre dagars fightande, men sedan lade sig lugnet. De betäcker båda två, men den ranghögsta bocken får flest getter och avgör om/vilka getter den ranglåga får betäcka.

Min erfarenhet är alltså att man kan ha fler bockar, men det blir lite jobbigare för bockarna i brunsttider. Vi ser inget tjafs mellan dem efter de inledande dagarna, och de tar väl hand om getflocken tillsammans.

MVH
Maria.

PS. Vi kommer i framtiden fortsätta att ha två bockar, men släppa in dem i var sin flock getter vid brunsttiden. Sedan får de sällskapa varandra då de inte ska betäcka. Vi tror ;-) att detta är en bra lösning. DS.
Är genbank för Blå And, Gotlandskanin, Ölandsgås samt Ölandshöna. Vi har även Abessiniermarsin, Bordercollie, Isländsk fårhund och minishettisar.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Bääästa julklappen!
/Emma

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser