Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Alternativt boende i storstad...  (läst 12651 gånger)

admin

  • Administratör
  • Inlägg: 631
    • Alternativ.nu
Alternativt boende i storstad...
« skrivet: 14 sep-03 kl 00:00 »
sorkpaz
 Ti 13 Maj, 2003 - 19:28
--------------------------------------------------------------------------------
Jag och en vän till mig är trött på den konsumtions, profit och ha-giriga värld vi lever i och har länge tänkt på något slags alternativt boende i stadsområden medans vi ännu pluggar färdigt våra gymnasie resp. universitetsstudier vilket kanske gäller 2 år till...

Häromdagen så diskuterade vi alternativ till att bo i dyra hyreslägenheter men ändå ha nära till staden. Vi kom på att man kanske kunde lägga ihop lite sparade slantar och köpa sig en bygg-barrack och om man ha tur få (svart) ställa upp den på någon industri-tomt. Snacka med den som har tomten och dra en sladd med den lilla el man behöver. (Värme, kokvrå, toa).

Tror ni att detta är möjligt? eller kommer man stöta på allt för mycket problem på vägen? och finns det något kreativt sätt att lösa dom på då??

Vi håller på att kolla på bygg-barracker och vad sånna kostar just nu, det lär bli en beggagnad. Vad tror ni??

Målet är väl framförallt ett enkelt och billigt boende som är någorlunda avskildt men ändå nära till staden (uppsala).

Med vänliga tankar.
Jonathan
 
Jens
 To 15 Maj, 2003 - 18:12
--------------------------------------------------------------------------------
Det påminner om lägret vid Färjenäs på Hisingen i Göteborg. De hade husvagnar, andra vagnar och byggde små bodar som de bodde i. Det gick bra några år tills polisen körde bort dem. Men skaffar man sig egen mark kanske de blir lättare. Man kan säga att man jobbar i skogen och behöver arbetsbodarna där, då kan inte myndigheterna säga nåt.
 
tg
 Fre 16 Maj, 2003 - 21:12
--------------------------------------------------------------------------------
ett annat tips är det som en kompis till mig funderar på....Husbåt.
En pråm som går att bo i....ingen skatt, ingen förmögensskatt, ligger man vid kaj i t.ex. göteborg så kan man ju ha en liten propeller som drivs av strömmen och ladda ett husvagns-elsystem...
ja, det finns många lösningar.
 
Sirpa
 Sö 18 Maj, 2003 - 20:28
--------------------------------------------------------------------------------
Svar till Sorkpaz.
Jag läste dina funderingar om byggbaracker på nån industritomt. Det kanske går att genomföra, men hur kul är det...
Tror du inte att det finns billiga gamla torp eller stugor att hyra utanför stan, så att ni kommer bort från stan? Med bussförbindelse eller på cykelavstånd? Kanske att man får renovera lite och måla och fixa, men det är ju bara kul,eller?
Jag har själv lämnat stan med min familj för gott och stormtrivs på landet.
Hoppas att det ordnar sig!
 
sorkpaz
 Ti 20 Maj, 2003 - 09:41
--------------------------------------------------------------------------------
Att sätta en byggbarrack på en industritomt var en grundidé som nu har utvecklats en del.. Vi har kollat runt en hel del och kommit fram till att det antagligen är billigare att skaffa oss en husvagn och se om någon har lust att avvara en del av sin villatomt här i uppsala trakten....

Att vi tänkte på en industritomt i början kanske känns tråkigt och det tycker vi också men det handlade mycket om att få enskildhet och samtidigt ha nära till staden (Där gymnasie och jobb finns just nu). Vi vill kunna leva enkelt och drömmen (För mig) är ju att bo längre ifrån staden och närmare naturen men just nu så väger det mycket mellan avskildhet/natur och pengar. Även om jag definitivt redan nu lever en väldigt enkel och "billig" livsstil (som jag är mycket nöjd med) så innebär tillexempel skillnaden att kunna cykla året om eller vara tvungen att åka buss ganska stora skillnader ekonomiskt. Och jag vet helt enkelt inte om jag skulle ha råd att betala dom dyra busskorten här i stan.

Det är främst meningen att detta skall vara ett slags prov på om det går att leva riktigt billigt i en stadsmiljö. Meningen är också att jag eventuellt skall skriva mitt avslutande arbete i gymnasiet om denna boendeform... Så själv ser jag det mest som ett "test" och en mellanperiod innan skolan avslutas... Efter gymnasiet tänkte jag bege mig till Jens & Co. (Naturby nere i söder...)

Med vänliga tankar.
Jonathan.
 
Jens
 To 22 Maj, 2003 - 23:41
--------------------------------------------------------------------------------
Fördelen med en husvagn kanske är att den är lätt att flytta som man vill med en bil. Nackdelen kan vara att den har en oflexibel inredning (i plast, aluminium och plexiglas) och en mycket dyr uppvärmning vintertid. En byysja (byggvagn eller vad det nu heter) kan extraisoleras och byggas om, inredas med vedkamin osv... men är svårare att flytta på...
 
Jens
 To 22 Maj, 2003 - 23:43
--------------------------------------------------------------------------------
Ni kan ju säga att ni är fältbiologer och vill studera fåglar och växter i skogen, så kan ni få lov av en skogsägare att ställa upp vagnen vid någon bäck i skogen där ni kan få rent vatten. Jägare ställer gärna upp sina vagnar varstans så då ska det teoretiskt inte finnas nåt hinder till det. Kanske roligare än industritomt (och inte lika utsatt för kommunens ögon)  


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

338 gäster, 9 användare (1 dolda)
127, Ek, Carolus, Efwa, Sixten Torsten, LimJans, Själv är bäste dräng, magtob

* Forum

* Om tidningen Åter- Har nu köpt mina första nummer av Åter och de var över förväntan. Mycket innehållsrika och informativa, och bra blandning. Inspirerande att läsa om andras berättelser och tankar. Även min familj uppskattade tidningen och kommer att läsa fler nummer.:)
/Johanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser