Jag trodde länge att det bara var jag som åt kråkbär.
När jag var liten fick jag skäll om jag åt upp de goda blåbären som vi skulle koka sylt på, så då åt jag kråkbär istället. Fast det fick jag också skäll för av momor, det var ju inget att äta.
Jag tyckte dock att de var goda, lätt repade från stooora klasar och trevliga eftersom de inte färgar av sig så mycket som blåbär så jag åt vidare.
De är lite sträva och vattniga på ett vis men goda med en smak som jag inte kan förklara riktig. Att de skulle gå att förväxla med blåbär betvivlar jag eftersom de har en helt annan planta med barrliknande blad tätt packade runt små stammar och svarta bär i klasar runt toppen på "grenarna".
Blev glad härom året i alla fall för på en marknad hittade jag en Finländsk familj som hade sylt, saft, marmelad, torkade bär mm och de hade allt möjligt gjort av kråkbär. Av dem fick jag veta att i Finland anses kråkbäret minsann inte vara något skräpbär utan ett fint bär
