Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Äggproducent!  (läst 802 gånger)

Melica

  • Inlägg: 447
Äggproducent!
« skrivet: 02 jul-07 kl 01:10 »
En av mina hönor ruvar. Direkt hon började ruva minskade äggen från 3-4 om dagen till 1-2. Jag började fundera på om det är så att de andra påverkas så mycket av ruvningen att de börjar lägga färre ägg. Det var nämligen samma sak i våras då min svarthöna ruvade utan att lyckas kläcka fram något (Jag  ger inte mycket för någon av mina 2 tuppar...). I kväll när jag skulle stänga om hönorna var svarthönan borta! Hönsgården består av en djungel av nässlor, hallonris och humle, så jag drog på mig långbyxor och började leta efter henne. Jag hade letat överallt, och hade nästan bestämt mig för att hon måste ha flugit ut, när jag till slut hittade henne under humlen där jag börjat att titta. Där låg hon på 10 ägg! De allra flesta såg ut att vara hennes egna. Det verkar alltså som om det är hon som brukar värpa mest av mina hönor. Det leder ju direkt till nästa fråga, hur ser man vilka hönor som inte värper?
Är på jakt efter dvärghöns som lägger färgade ägg. Gröna, mörkbruna eller prickiga. Köper gärna avelsägg. Är även intresserad av blandraser.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Hittade den tidning hemma hos en vän. Fångade mitt intresse och jag uppskattade den bredd av artiklar. Har själv nu påbörjat en prenumeration
/Martin

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser