Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Gardena bevartningstimer  (läst 283 gånger)

Maissan

  • Inlägg: 56
    • Södermanland
Gardena bevartningstimer
« skrivet: 16 aug-20 kl 12:51 »
Provar för första gången automatbevattning i växthuset. Smidigt, men vi lyckas inte få samma vattenmängd i krukorna. En var helt torr igår. Vi skippade dysor, men kan de vara så att man måste ha det, för ett visst motstånd?? Fattar inte detta riktigt. Vattentrycket är mycket bra. Hoppas någon kan hjälpa mig.

torbjorn

  • Inlägg: 11931
    • Medelpad
SV: Gardena bevartningstimer
« Svar #1 skrivet: 16 aug-20 kl 21:20 »
Ja, någon form av dysor (eller inställbara strypventiler) behövs för att man ska få vattenflödet att fördela sig jämnt. Annars kommer allt vatten att ta den lättaste vägen (alltså via den kortaste och rakaste slangen, helst rakt fram i T-stycken osv). Jämför med hur ett vanligt vattenburet värmesystem (2-rörs) ser ut, förutom den åtkomliga kranen/termostatventilen på varje element, finns det också en strypning vid undre anslutningen till elementen, som ställs in en gång för alla vid installationen för alla element ska få rätt andel av vattenflödet.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

280 gäster, 4 användare
biggelina, Martin Ulsaker, Liisa, Lennart MÃ¥rs

* Forum

* Om tidningen Åter- Fantastiskt inspirerande
/Catarina L

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser