Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Västergötland Kollektivhus på landet - UPDATE 2.0!  (läst 853 gånger)

matibamba

  • Inlägg: 8
    • Västerbotten
Västergötland Kollektivhus på landet - UPDATE 2.0!
« skrivet: 09 jun-20 kl 21:43 »
I maj 2018 skaffade Gunnar och jag en fastighet om två jättehus som vi vill göra till kollektivhus.

Husen ligger i en by som heter Strömsfors, 3 kilometer från Uddebo, 4 mil från Borås och 9 mil från Göteborg.

Vi vill skapa en möjlighet att bo tillsammans med andra, i egen lägenhet, rum eller kollektiv och ha tillgång till gemensamma lokaler. Det finns (livsmedelscertifierat) storkök, matsal, slöjdsal, bastu med duschrum, biljard och pingis, liten skateboardramp och utrymmen där vi i framtiden vill ordna tex "bibliotek", lekrum, atelje, keramik, gympa, musik etcetera. Det finns cirka en och en halv hektar mark för odling. Ån Assman rinner längs tomtgränsen.

Vi vill bo och samarbeta med andra. Vi vill skapa ett alternativ till isolering och ekorrhjulet. Gemensamma måltider 3-7 ggr/vecka!?

Vi har ett barn som går på gymnasiet och tre barn som är hemma (födda 2015, 2016 och 2018). I en situation där de flesta andra småbarn går på dagis drömmer vi om att kunna samarbeta med andra kring barnen. Alla åldrar är välkomna.

Vi har nu, efter ett och ett halvt år, blivit några fler här. I dagsläget består kollektivhusprojektet av nio-tretton vuxna, varav sju är föräldrar till femton barn (0-11 år) fördelade på fyra familjer. Vi har ett utmärkt uppstyrt samarbete kring matlagning (den gemensamma maten är för tillfället ekologisk, vegansk och glutenfri och lagas tre gånger i veckan i storköket) och samarbetet kring barnomsorgen är också utmärkt, ibland uppstyrt och ibland inte. Förra sommaren var ett pilotår för odlingarna och nu har vi plöjt upp tre gånger så stort och laddar för matproduktion. Till sommaren är vi några som vill skaffa höns, ankor och bin. Matväven, ett projekt som verkar för närproduerad livsmedelsproduktion, hyr in sig i vårat storkök.

På sikt tänker vi att det finns plats här för ca tjugo vuxna här, men för tillfället finns inte färdiga bostäder att flytta in i. Däremot går det bra att hälsa på och planera för framtiden. Ifall någon är intresserad av att vara delaktig i byggande så är det mer än välkommet. Det finns plats för så kallade familjer, så kallade ensamstående, så kallade kollektiv och annat tänkbart så kallat.

För dig som inte känner till Uddebo så är det en helt otroligt underbar by med en massa gemensamma projekt och engagemang. Läs mer på uddebo.se.

Låter det som något för dig kontakta oss gärna! Min mailadress är matibamba@hotmail.se och mitt telefonnummer är 0763151833.
Eller har du erfarenheter du vill dela med dig av, frågor du vill ställa eller något annat, kontakta oss då också! Tipsa och sprid!

Over and out, Mathilda & Co.

matibamba

  • Inlägg: 8
    • Västerbotten
SV: Kollektivhus på landet - UPDATE 2.0!
« Svar #1 skrivet: 08 jul-20 kl 17:34 »
Uppdatering av uppdatering:
För tillfället finns det två lediga rum i ett kollektiv (i kollektivhuset).

Zeraphia

  • Inlägg: 58
    • Västergötland
SV: Kollektivhus på landet - UPDATE 2.0!
« Svar #2 skrivet: 22 sep-20 kl 21:23 »
Intresseras
Boende lite ensides (alt. kollektiv/alternativ/kolonistuga) finns det för en ensam matte med hund och katt i Trollhättan, Örebro med omnejd eller Dalsland?
Likasinnade vänner sökes i Trollhättan!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

306 gäster, 4 användare
fraxinus80, statustrött, Friden fri, Earthbridge

* Forum

* Om tidningen Åter- Hittade den tidning hemma hos en vän. Fångade mitt intresse och jag uppskattade den bredd av artiklar. Har själv nu påbörjat en prenumeration
/Martin

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser