Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Plastramar  (läst 238 gånger)

Västgöte

  • Inlägg: 2
    • Västergötland
Plastramar
« skrivet: 18 maj-20 kl 09:47 »
Hej alla -

Har utan resultat surfat runt ett gott tag för att utröna om det finns HLS-ramar i plast att köpa.

Frågan togs upp i slutet på en tråd på det här forumet på men ingen verkar ha svarat. Hoppas någon av er har ett tips!

Mvh  8)

Små

  • Inlägg: 648
    • Skåne
SV: Plastramar
« Svar #1 skrivet: 18 maj-20 kl 12:01 »
Det korta svaret är nog att även om formatet är populärt så räcker inte kundunderlaget riktigt till för att någon ska se en lönsamhet i att satsa på att starta en tillverkning. Återkom gärna om du vill ha det långa svaret, men förbered dig då på en lång tråd  :), för börjar man diskutera ramformat så...

Västgöte

  • Inlägg: 2
    • Västergötland
SV: Plastramar
« Svar #2 skrivet: 19 maj-20 kl 09:58 »
Hej Små!

Ha ha, ja det skulle säkert bli ett låååångt svar om olika ramformar.  :) Det finns ju redan spaltmil skrivna om för- och nackdelar med de olika rammåtten.

Är också medveten om att användarna av LN och HLS av somliga betraktas som lite gammalmodigt mossiga. Nåväl, smaken är som baken och jag använder själv LN (plastramar) som yngellådor och i huvudsak träramar HLS som skattlådor. Det fungerar helt okej och jag har ingen lust eller anledning att skrota/sälja kuporna för ett annat format.

Det går ju också utmärkt att smälla på en LN som extra skattlåda om det är superbra drag. Den lådan kan ju då beskattas på ett antal ramar efterhand och tas hem i mindre transportlådor. Okej, det blir extrajobb med slungning och vaxhantering. Men är man som jag hemma mestadels och har kuporna nära hemmet är det ingen stor grej som så.

Angående din tes om orsaken till avsaknaden om HLS i plast har andra jag pratat med varit inne på samma tankar. Kanske tror heller inte branschen på ett uppsving för HLS utan sneglar snarare på andra (mera poppiga?) format.

Ha en bra bivecka, här är det fortfarande en trist kall vår.   :(


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Mycket intressanta uppslag! Blev väldigt sugen på att skaffa höns. Efter större delen av renoveringarna på huset är klara så ska jag bannemig också skaffa mig några höns!
/Dennis Bengtsson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser