Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vågar jag köpa kycklingar från en hönsgrupp där de äldre har kalkben?  (läst 338 gånger)

Pia Privat

  • Inlägg: 2
Har hittat världens finaste kycklingar som jag tittat på MEN så fick jag höra att några av hönsen i gruppen har kalkben  :'(. Är det riskfritt att köpa kycklingar som gått bland dessa höns eller är de redan smittade? Vill inte få problem med kalkben när man är ny på det här med höns. Läste någonstans att inte kycklingar kan få kalkben, men det verkar ju konstigt att de skulle kunna klara sig undan en infektion. Snälla hjälp! Skulle ni köpa kycklingar från denna hönsgrupp eller skulle ni leta efter nya kycklingar från en helt frisk besättning?

Problemet är dock att här runt omkring i Västmanland verkar det vara jättesvårt att hitta kycklingar / unghönor /hönor samt tupp till dessa. Jag är inte kräsen vad gäller ras men de måste vara lugna, lätta att få tama, leva länge, lägga hyfsat med ägg, gärna större storlek samt vara fria från ohyra.

Hoppas någon klok och kunnig på höns och kalkben kan hjälpa mig! Eller ge tips på var man hittar höns i Västmanland. Tackar på förhand! :)

Efwa

  • Inlägg: 158
    • Uppland
En del påstår att benägenheten att få kalkben är ärfligt. Jag vet inte om det finns bevis på det men å andra sidan så skulle jag nog inte chansa.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

264 gäster, 4 användare (1 dolda)
Bösahusarn, Vispen74, Tältbyggare

* Forum

* Om tidningen Åter- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser