Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Björksav  (läst 498 gånger)

skrot matte

  • Inlägg: 6
    • Småland
Björksav
« skrivet: 28 mar-20 kl 12:56 »
Hej!
Snart dax att börja ta björksav! Någon som tar det och vad gör ni då med det? Själv brukar jag bara ta ca1 liter för att dricka på 2 dagar. Hur kan man lagra björksaven bäst?   

Klasb

  • Inlägg: 546
    • Gotland
SV: Björksav
« Svar #1 skrivet: 28 mar-20 kl 17:03 »
Gör vin, gott om det blir bra.

Tångräkan

  • Inlägg: 797
    • Åland
SV: Björksav
« Svar #2 skrivet: 28 mar-20 kl 17:06 »
Frys in i lagom stora dagsransoner!
Var dig själv, alla andra är redan upptagna.

ManPåGården

  • Inlägg: 76
  • Har frys och källare full efter sommar och höst.
    • Småland
SV: Björksav
« Svar #3 skrivet: 28 mar-20 kl 19:00 »
Hej.
Har i flera år tagit björksav, sålt en hel del, 50-70 st 75cl flaskor. Brukar pastörisera den, typ 80 grader en stund, fyll på varm flaska, ugn på 100 grader. Tillsätter ibland lite citron eller citronsyra(om man nu inte har något mot den) syran gör att det står sig bättre. Kan få för sig att jäsa eller mögla ibland, därav bra att sänka pH värdet lite. Citronsmaken gör den väldigt lätt drucken. Har sålt till ungdom som halsat på plats. Har haft en kuttingflaska, den var tre år och helt riktig.
Förra året hade jag otur, någon sats jäste som rackan. Kunde nog använda det som vildjäst enligt LAND i veckan. Det var nog för varmt väder.
Lycka till.
Älskar Natur dans Uppfinningar och människor


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

474 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Reportaget om ostkursen gör att man blir så sugen!
/Sanna h

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser