Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Norge Småbruk til leie (kanskje salg) i Nord-Norge  (läst 872 gånger)

lillepersille

 • Inlägg: 3
  • Norge
Norge Småbruk til leie (kanskje salg) i Nord-Norge
« skrivet: 09 mar-20 kl 08:24 »
Vi har et hus til leie i vårt nabolag i Lødingen Vestbygd. Dette dreier seg om et renoveringsobjekt, men som likevel ikke er håpløst. Her er Vestfjorden, Lofoten og Vesterålen nærmeste naboer, og vi bor under 2 timer fra Evenes lufthavn. Herfra flyr du til Oslo på 1,5 timer og deretter resten av verden, altså en ganske sentral plassering.

Eiendommen byr på muligheter for forskjellige typer samdrift eller samarbeid blant naboer, det finnes ved- og beiterett på naboeiendommer, og det er mulig å få tak i mer mark i nærheten dersom man skulle ønske det. Slik den står i dag er det rikelig plass til kjøkkenhage, et lite dyrehold og andre selvhusholdningsaktiviteter, for ikke å snakke om kanskje verdens beste fiskeressurs rett utenfor stuedøra.

Se fullstendig annonse: https://gardsbruk.no/annonse/lia-pa-haug

Vi har ikke hastverk med å selge stedet. Det er mye viktigere for oss å være sikre på at de som tar over ønsker å bruke det, bo der og sånt, enn å tjene en hel masse penger på det. Derfor er vi også åpne for leieavtaler der vi blir enige om en lavere leie i bytte mot arbeidsinnsats eller lignende.

petrusoledal

 • Inlägg: 0
  • Värmland
SV: Småbruk til leie (kanskje salg) i Nord-Norge
« Svar #1 skrivet: 07 apr-20 kl 14:47 »
Hej Norge! Jag o min käresta är riktigt taggade på att flytta till Norge och bo bland fjord o fjäll!
Vi har precis fått förstärkning i form av en pigg liten gutt och börjar nosa lite på att hitta en plats att ha de bra på där man kan hitta på mycket skoj i naturen och växa upp tillsammans. Vi är relativt oerfarna kring gårdsbruk och allt vad det innebär, men har en stark nyfikenhet kring det som vi gärna vill utforska, men vi har också andra sysselsättningar vi gärna ägnar mycket tid åt Naturnära friluftsliv Hantverk och Artisteri/musik/kroppsövning. För oss skulle det va idealt att bo i närhet till andra människor och familjer där man har en genuin inspirerande och gemenskapande naborelation, där naturen har en lika viktig plats som vi själva. Lofoten är ju otroligt lockande. Om det känns som att det finns mer o hämta kan ni kanske pm:a eller ringa: +46724482300

Vi skulle vilja höra mer om själva gården, det verkar som länken ni bifogade fungera inte för oss.

Vem vet vi kanske dyker upp på vår nästa norgeresa när det nu kan bli. Klem!

Petrus och Isabel :)

lillepersille

 • Inlägg: 3
  • Norge
SV: Småbruk til leie (kanskje salg) i Nord-Norge
« Svar #2 skrivet: 21 apr-20 kl 22:21 »
Jeg prøvde å sende deg en PM, men jeg vet ikke om den kom frem?

lillepersille

 • Inlägg: 3
  • Norge
SV: Småbruk til leie (kanskje salg) i Nord-Norge
« Svar #3 skrivet: 08 jun-20 kl 17:46 »
Fortsatt ledig!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

159 gäster, 5 användare
Nina W, Liisa, Körven, Karlsdotter, von tratt

* Forum

* Om tidningen Åter- Tidningen åter har jag läst i några år som prenumerant innan dess läste jag hos vänner. Genom åren har jag utvecklats det har även tidningen och att ledaren skrivs av en så härlig och äkta människa som erkänner att man ibland får ge upp och tänka om. ALLA borde ha tidningen!
/ Maria

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser