Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Våren?  (läst 317 gånger)

Lise

 • Inlägg: 374
  • Värmland
Våren?
« skrivet: 09 feb-20 kl 19:11 »
Brukar börja så inne i mitten på mars (tomater, lök mm som senare ska ut på friland). Mars brukar vara lagom här hos mig, dvs plantorna hinner bli stora o fina men hinner inte liida av art få vånta på rätt utetemp...
 Men nu är ju våren lika framskriden som den brukar vara i mitten på mars 🤔.. fullt med snödroppar ute, der finns maskros-småblad till sallad... Hur tänker ni andra? Kommer det vinter i mars så att riktiga våren inte börjar tidigare ön annars? Eller sätter ni igång nu?

lichiplommon

 • Inlägg: 512
  • Hälsingland
SV: Våren?
« Svar #1 skrivet: 09 feb-20 kl 19:58 »
Jag skulle inte köra igång väsentligt mycket tidigare än vanligt. Det kommer säkert bakslag och har du för stora tomatplantor då ska de ut och kanske behöver de extra värme i växthus ganska länge eller så 'förväxer de sig'..... Jag tänker  i alla fall avvakta fram till mars och se om det blir ett rejält bakslag. Det är inte helt otrologt att det kan bli så.....

malarmaster

 • Inlägg: 4057
  • Småland
SV: Våren?
« Svar #2 skrivet: 09 feb-20 kl 21:48 »
 Man skall nog tänka att våren kommer som vanligt. Dvs att temperaturer o dyl inte blir högre än "normalt". Problemet är ju att om nuvarande vädersystem,dvs västliga vindar från atlanten fortsätter även i mars o april bli våren troligen våt och kylig.

karsan

 • Inlägg: 1739
  • Södermanland
SV: Våren?
« Svar #3 skrivet: 10 feb-20 kl 10:53 »
mycket handlar ju  också om ljuset. Som ju inte blir starkare bara för att det är onormalt varmt. Det krävs mycket ljus för att få starka plantor.

Lise

 • Inlägg: 374
  • Värmland
SV: Våren?
« Svar #4 skrivet: 10 feb-20 kl 11:59 »
mycket handlar ju  också om ljuset. Som ju inte blir starkare bara för att det är onormalt varmt. Det krävs mycket ljus för att få starka plantor.
Har svalt utrymme med bra lampor, så just den grejen är inget problem här.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Tidningen åter har jag läst i några år som prenumerant innan dess läste jag hos vänner. Genom åren har jag utvecklats det har även tidningen och att ledaren skrivs av en så härlig och äkta människa som erkänner att man ibland får ge upp och tänka om. ALLA borde ha tidningen!
/ Maria

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser