Vill sätta mitt tassavtryck här.
Har försökt odla ingefära under många år. Väljer alltid ut knölar med groddanlag på i mataffären. Det sägs att vissa odlare strålar ingefäran för att den ska hålla sig (och inte vara grobar).
Har alltid använt en stor vid kruka och provat olika planteringsdjup men men men
Det brukar komma upp bladmassa, den kan bli meterhög. Däremot blir det mest"färskknölar", dvs de små runda ingefäreknölarna. Tror att de ska användas som sättor. (Så är det med Yacón ; två olika rötter, en som samlar näring och en till utsäde).
Sällan har det blivit de knölar som man kan köpa i affären.
Har varit försiktig med kyla, krukorna har alltid stått i rumstemperatur, ända tills utetemperaturen blivit runt 20 grader. Har använt växtlampor också.
Vill väldigt gärna veta hur man ska göra för att få fram riktiga knölar.
Hoppas någon med mer skicklighet kan svara på denna tråd.