Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Rengöring av foderlådor i trä  (läst 503 gånger)

Pimpsten

  • Inlägg: 35
    • Västergötland
Rengöring av foderlådor i trä
« skrivet: 05 jan-20 kl 16:17 »
Hej!

Det har varit ganska fuktigt i höst så mina foderlådor i trä hann börja mögla innan jag tog bort dem efter vinterfodringen. Nu funderar jag på vad jag skall rengöra dem med. Klorin eller Virkon S eller något annat. Använder jag klorin borde det ha försvunnit till nästa höst och inte vara något problem för bina antar jag. Vad använder ni till rengöring? Jag har parrafin i foderlådorna som tätning men har missat på några ställen vilket jag misstänker har bidragit till mögelbildninen i trät.

Mvh Cecilia


Thomas_

  • Inlägg: 1944
  • Biodling sedan -94, Möbel/Finsnickare sedan -97.
    • Skåne
SV: Rengöring av foderlådor i trä
« Svar #2 skrivet: 05 jan-20 kl 21:43 »
Virkon S används inte för att mekaniskt ta bort smuts eller andra föroreningar. Däremot används det på redan mekaniskt rengjorda ytor för att döda olika former av sporer och virus mm.

Alla mina foderlådor är av EPS och rengörs inte, eftersom de enbart används några veckor om året, då med sockerlösning i form av Bifor, så hur paraffin reagerar på olika mögelsaneringsmetoder vet jag ej.
Egenföretagare som lever på bi, pollineringstjänster, Drottningodling, uthyrning av bisamhälllen till företag och privatpersoner, honung, samt snickeriarbeten. Avelsarbetare i Lunds Biavelsklubb. Korsvirkeshus med 8 rum och kök, jordvärmepump med 1 000 meter kollektorslang + Contura 520 Täljsten

Jesus Kristus Är Guds Ord

  • Inlägg: 304
    • Bohuslän
SV: Rengöring av foderlådor i trä
« Svar #3 skrivet: 07 jan-20 kl 03:41 »
nått surt som ättikssprit t-ex. 


Dela detta:

* Inloggade just nu

187 gäster, 3 användare (1 dolda)
Palle500, andreasmh

* Forum

* Om tidningen Åter- Som alltid mycket nöjd. Stycket med "Att ta vara på en gris" var kanon på alla sätt! Gillar nybörjarbreven mycket.
/Marie Mårtensson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser