Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Surdeg - vildjäst  (läst 494 gånger)

Alex.karlsson

  • Inlägg: 8
    • Västergötland
Surdeg - vildjäst
« skrivet: 09 dec-19 kl 19:53 »
Hej,
Har under några år bakat med surdeg och fick nu i helgen för mig att odla vildjäst. Men vad är skillnaden egentligen. Läste att man kunde starta en surdeg med hjälp av vildjäst... Men är inte surdeg mjölksyrebakterier och vildjäst jästsvampar? 
Är det någon som kan ge lite klarhet i denna fråga ? :)

borsdorfer

  • Inlägg: 168
    • Skåne
SV: Surdeg - vildjäst
« Svar #1 skrivet: 29 maj-20 kl 18:54 »
Någonstans har jag läst att surdeg producerar ättiksyra och inte mjölksyra.

torbjorn

  • Inlägg: 11826
    • Medelpad
SV: Surdeg - vildjäst
« Svar #2 skrivet: 29 maj-20 kl 19:08 »
Det kan nog stämma. I recept för jästbröd som försöker efterlikna surdegsbröd (t ex recept för bakmaskin) brukar ättika ingå.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

212 gäster, 3 användare
Fredrik Kronberg, Mikael Blomster, Ett svart får

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har tidigare prenumererat. Var så nöjd att jag gav bort en prenumeration. Nu gör jag det igen. En jättebra present tycker jag!
/Margareta Mattsson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser