Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Ångermanland Sökes:odlingsintresserad hyresgäst! Lägenhet i 1800-talshus på gård uthyres  (läst 859 gånger)

Gammbönninga

 • Inlägg: 3
  • Ångermanland
Hej! Jag har en gård i Västernorrlands inland där vi bor några tjejer. På gården finns hästar, hundar och katter och vi försöker odla så mycket vi kan och orkar. Det finns två hus på gården och en lagård. Det mindre, en 50-talsvilla, är uthyrt till två tjejer. Det större huset från 1800-t har två lägenheter och det är den större lägenheten på nedervåningen jag skulle vilja hyra ut. Lägenheten på övervåningen kommer förmodligen användas som fritidsbostad, eftersom jag behöver flytta, men gärna kommer hem och odlar mm.

Det är alltså den stora lägenheten på nedervåningen som kommer hyras ut. Den består av ett stort kök, badrum, stort sovrum och om så önskas även "salen", vardagsrummet. Både köket och salen har järnspisar, sovrummet har öppenspis. Lägenheten har även två luftvärmepumpar. Vatten från egen källa, med självtryck. Fiber. Matkällare.
Jag söker dig som är ordningsam, icke rökare, som inte har husdjur (pga allergi). Möjlighet finns att ha djur ute i lagården. Gärna höns, eftersom en av hyresgästerna gärna skaffar höns om hon har någon att dela det med. Extra bonus är om du är odlingsintresserad. Gården är på 17 ha. Det mesta är skog, men det finns ändå gott om plats till odlingsbäddar mm. God tillgång på gödsel pga hästarna  :D

Mataffär, skola, mack, mm 8 km bort.

Prisidé: 3000 kr/mån med salen, 2500 kr utan, kallhyra. Viss ved ingår. För den händige finns möjlighet att snickra/måla/renovera fönster mm istället för en del av hyran.

Låter det intressant får du gärna höra av dig!


ClabbeN

 • Inlägg: 3
  • Uppland
Hej
Jag söker ett boende med en egen liten täppa där jag kan odla frukt och grönsaker mm och tycker boendet ni beskriver verkar intressant. Om det är ett kollektiv kan jag bidra med bland annat min matlagning mm. Vidare ägnar jag mig mycket åt att skriva musik och frilansar emellanåt som trubadur. Nu skriver jag på min andra bok. För övrigt tycker jag om att vandra och bor gärna nära naturen. Jag är för övrigt skötsam, röker inte och har inget husdjur. Referenser finnes.
Med vänliga hälsningar
Claes Nordén

Gammbönninga

 • Inlägg: 3
  • Ångermanland
Hej Claes! Det är inte ett kollektiv, men samarbete kring odling är av intresse. Ibland ordnas det knytkalas i bygden, så att kunna laga mat är alltid ett plus! ;D Det finns en camping/spa i närmsta samhället där de brukade ha trubadurkvällar tidigare, det kanske kan vara något? Eller kyrkokören? Det finns också en liten pub. Om du gillar att vandra och vara nära naturen finns goda möjligheter till det hos oss. På vintern kan det bli en hel del snö. Hästarna trampar upp en del stigar i området, men det kan vara tungt att vandra där ändå om det blir mycket snö. Att åka skidor gör det enklare att komma ut i naturen. Skriv gärna ett PM om det låter intressant!

båten

 • Inlägg: 27
  • Södermanland
Hej,
Kvinnlig intressent till lgh, som passar in på dina uttryckta önskemål.
Vad är metermåtten + takhöjd på rummen + salen? Är de ljus/stora , soliga fönster, el mindre/mörkare? Vilka väderstreck vetter de åt? Finns det källarplan under? Det låter fint med matkällare.
Det vore bra att veta ungefärlig varmhyra, eftersom det blir för kallt annars. Skulle ha 18-21 grader i köket med dörrar stängda till rummen, med oftast mindre värme där.
Hur har ni det med telefon, jack o ledning/stolpar? Alt. hur långt är det till telefonstolpe? Det gäller att använda och bevara den för liv, hälsa och bibehållning. Annars; hur gör ni med mobiler, är de avstängda nattetid? WiFi? (O)smarta mätare?
Är utbildad biodynamisk odlare, och har tidigare odlat 175 m2 land med  60 grönsaker, bär, örter och blommor. Vill gärna odla mer än nuv. 15 m2. Vore intressant att höra, Hur går det i de kalla trakterna med kort sommar. Gymnasieadjunkt i språk + waldorfbildlärare - vill måla - o jägarexamen.
Starkt intresse av naturligt helande av speciellt obotliga tillstånd, är lite örtkunnig, plockar, förädlar. Torkning, sylt, saft o mjölksyrning av grönsaker, samt johannesört-olja. Matlagning. Lyckades på biodynamikerns ordination hjälpa 2 hästar till bot utan att behöva tillkalla dyr veterinär, den ene fick Ögontröstté på sin ögonböld 2x/dag o den andra tvingades till nattlig långpromenad med smärtsam kolik, för att få ut luften.jag tycker mycket om hästar. Höns har jag länge önskat ha.
Har sjungit mycket i kör förut, Händels "Messias" bl a. och spelat med i ett medeltida julspel. Är en människa med högkänslighet och är i färd med att balansera den samt att läka från stress och socker. Alk-och rökfri.  Har alltså skött trädgårdsodling,(arbets)hästar, kor, höns, kaniner o i många år haft katt, men har inte något djur nu. Är konstnärlig, social, godhjärtad, omtänksam, idérik, relativt religiös, lite filosofisk, intuitiv, har ordningssinne o organisationsförmåga. Behöver också vara ensam i tystnad för skapande arbete, processer och vila. Har mest 2:a-handskläder och tycker om gamla, brukade saker och hus.
Renovera fönster har jag deltagit i förut, även måleriarbeten, såväl vanligt som antroposofisk lasyrmålning, som jag lärde mig på en kurs hos Fritz Fuchs och Lars Ahlin i Järna.

Reser man dit vid Östersund eller Åsele? Vilken är närmaste stad? Går det ngn buss?
Jag antar att du hyr ut omöblerat, men det finns väl lite möbler vid ev. besök? Hyran föreslås kanske vara varm så långt bort o norrut.

Med vänlig hälsning,
Båten.

PeGe

 • Inlägg: 83
  • Jämtland
Hejsan!
Jag är eventuellt intresserad av att hyra också. Men jag vill veta mer var stället ligger först? Jag är permakultur-nörd så har en del att bidra med gällande det, men som sagt, det beror på vart stället ligger, mer exakt. :)

Mvh Peter

Gammbönninga

 • Inlägg: 3
  • Ångermanland
Gården ligger i Örnsköldsviks kommun, nära Trehörningsjö.


Jag skickar PM Båten!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

177 gäster, 3 användare
Lalli, mattias_33, Mike.Erlandsson

* Forum

* Om tidningen Åter- Verkar vara en mycket användbar tidning!
/Marcus

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser