Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Johannesbröd  (läst 183 gånger)

Rita Grandin

  • Inlägg: 1
Johannesbröd
« skrivet: 06 nov-19 kl 11:55 »
Precis hemkommen från Kreta undrar jag vad jag kan göra med de fina Johannesbrödsfrukterna som jag plockat direkt från träden. Har förstått att man ska rosta dem innan man använder dem i t.ex. bakning. Är det bara att lägga dem i ugnen? Vilken temp och hur länge? Ska man rensa bort kärnorna?
Tacksam för svar.
Lilla Trilla

 

Litchikiwi

  • Inlägg: 1
SV: Johannesbröd
« Svar #1 skrivet: 07 nov-19 kl 20:02 »
Jag har inte så stor koll på rostningen däremot skulle jag råda dig till att ta bort kärnorna för de är steeenhårda. Man använde kärnorna som viktenhet förr och det är därifrån karat kommer. De utvinner även gummi ur kärnorna som används i sylt, glass, pappersindustrin mm. Om du ska använda Johannesbrödet i bakning tänk på att skidorna innehåller upp till 50% socker. Lycka till! Hoppas det blir bra =D.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

283 gäster, 5 användare
Ur natur, Baltazaar, lassejohansson22, Bösahusarn, kickan1971

* Forum

* Om tidningen Åter- Var väldigt intressant att läsa om vinterskörd. Så blir att försöka sig på det iår. Även mitt intresse för permakultur har väckts och jag hoppas på att det kommer fler artiklar om detta ämne och hur man kan starta upp det hemma.
/Sanna J

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser