Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Johannesbröd  (läst 323 gånger)

Rita Grandin

  • Inlägg: 1
Johannesbröd
« skrivet: 06 nov-19 kl 11:55 »
Precis hemkommen från Kreta undrar jag vad jag kan göra med de fina Johannesbrödsfrukterna som jag plockat direkt från träden. Har förstått att man ska rosta dem innan man använder dem i t.ex. bakning. Är det bara att lägga dem i ugnen? Vilken temp och hur länge? Ska man rensa bort kärnorna?
Tacksam för svar.
Lilla Trilla

 

Litchikiwi

  • Inlägg: 1
SV: Johannesbröd
« Svar #1 skrivet: 07 nov-19 kl 20:02 »
Jag har inte så stor koll på rostningen däremot skulle jag råda dig till att ta bort kärnorna för de är steeenhårda. Man använde kärnorna som viktenhet förr och det är därifrån karat kommer. De utvinner även gummi ur kärnorna som används i sylt, glass, pappersindustrin mm. Om du ska använda Johannesbrödet i bakning tänk på att skidorna innehåller upp till 50% socker. Lycka till! Hoppas det blir bra =D.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

218 gäster, 3 användare (1 dolda)
Kronhjorten, Karlsdotter

* Forum

* Om tidningen Åter



- Det här är tidningar som jag kommer hålla reda på och spara på samma ställe, de fungerar som en uppslagsbok!
/Lovisa

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser